ОАЕ казват, че не пренебрегват съюзническите санкции, докато икономиката им се затопля към Русия

...
Обединените арабски емирства заявиха, че внимават да не нарушават санкциите,
Коментари Харесай

Обединените арабски емирства заявиха, че внимават да не нарушават санкциите, наложени от западните им съюзници на Русия във връзка с войната в Украйна, след Wall Street Journal ( Докладът на WSJ) твърди, че страната помага на Москва, като осигурява изход за руски пари.

Официален представител на ОАЕ обаче каза, че страната има стабилен процес за справяне със санкционирани хора и компании и е в тесен контакт със Съединените щати и Европейския съюз относно последиците от войната за световната икономика.

Длъжностното лице, цитирано от изданието, добави, че банките в Емирството следят за спазването на санкциите, наложени на Русия, за да предотвратят нарушения на международното право.

„Продължаващият глобален климат доведе до финансови и инвестиционни потоци към ОАЕ, предвид репутацията на страната като стабилен глобален инвестиционен център“, каза служителят. „Ние ще продължим да приемаме тези отговорности изключително сериозно, особено предвид сегашния геополитически пейзаж.“

WSJ каза, че напливът от руснаци, нахлуващ в ОАЕ, е привлякъл вниманието на някои от основните банки в страната от Персийския залив, включително Emirates NBD, основната държавна банка в Дубай, която набира руски банкери, за да създаде звено, посветено на управление на пари от богати руснаци.

Съобщава се също, че местни банки са отворили хиляди сметки за руснаци, въпреки че служители на Емирствата казаха, че местните банки избягват санкционирани лица, за да поддържат кореспондентски банкови отношения с американски банки, които извършват клиринг на транзакции в долари.

Според изданието десетки хиляди руснаци са се преместили в ОАЕ и особено в Дубай през последната година, превръщайки рускоезичната общност в една от най-видимите в страната от около девет милиона души.< /p>

Съобщава се също, че това включва някои от руския елит, а именно Игор Сечин, довереник на руския президент Владимир Путин, който управлява държавна петролна компания, който наскоро беше в Дубай по работа, въпреки че беше в черен списък от САЩ и голяма част от Европа.< /p>

Освен това, западните забрани за руски петрол пренасочиха най-големия износ на Москва към ОАЕ, които, според магазина, го купуват на намалени цени и или го препродават, или го преработват в продукти, продавани на пазарни цени.

Това доведе до значителен скок във входящия поток от чуждестранна валута след войната в Украйна, но като цяло се смята, че сделките на ОАЕ с Русия не са в конфликт със западните санкции, въпреки че могат да раздразнят Вашингтон и неговите съюзници. Източник: Ал Джазира

Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР