Нyundai Ioniq 5 сега се лансира във версия N. Той

...
Нyundai Ioniq 5 сега се лансира във версия N. Той
Коментари Харесай

Hyundai Ioniq 5 във версия N е отворен за поръчки - видео

Нyundai Ioniq 5 в този момент се стартира във версия N. Той ще коства от 74 900 евро и към този момент може да бъде поръчан. Оборудването е извънредно обилно - освен функционалностите за повече продуктивност на пътя и спортната писта са включени като стандарт - корейският производител предлага и високо равнище във връзка с комфорт и сигурност.

Първият изцяло електрически модел с висока продуктивност от марката N съчетава технологии от моторните спортове и дългогодишния опит на Hyundai в създаването на електрически транспортни средства и се показва като състезателен автомобил на бъдещето за ежедневна приложимост и спортни писти.

Мощно задвижване с два яки електрически мотора, съчетано с въодушевени от моторните спортове характерности на ръководство, обезпечава най-високо равнище на директност, управляемост и наслаждение от шофирането - както на естествени пътища, по този начин и на пистата. Двата електрически мотора създават надлежно 448 кВт/609 к.с. и 478 кВт/650 к.с., когато се задейства N Grin Boost – краткотрайно нарастване на продуктивността, което подсигурява нарастване на въртящия миг от 740 до 770 Нм.



Hyundai Ioniq 5 N форсира от нула до 100 км/ч за 3,5 секунди – с N Grin Boost е даже с една десета от секундата по-бърз. Максималната скорост е 260 км/ч. Батерията е с потенциал 84 кВтч и разрешава пробег до 448 километра съгласно WLTP. Подобно на общоприетата версия на Ioniq 5, високопроизводителната версия може да се зарежда от 10 до 80 % на станции за бързо зареждане единствено за 18 минути; оптималната мощ на зареждане е 240 кВт.

За потребление в модел N, системата за термично ръководство на акумулатора е усъвършенствана, с цел да направи автомобила изключително резистентен на загуба на успеваемост, обвързвана с топлината. Преди шофиране лидерът може да употребява предварителна подготовка на батерията, с цел да докара клетките на батерията до най-енергийно дейно положение сега, в който стартира зареждането.

Интегрираните N e-Shift и N Active Sound+ обезпечават прочувствено преживяване при шофиране в всекидневието. N e-Shift предава чувство за надзор върху подаването на мощ и симулира чувството за превключване на предавките на мотор с вътрешно горене. В композиция с N Active Sound+, Ioniq 5 N предлага на лидера реален тон при промяна на предавките.

Шофьорът може да избира сред три разнообразни звукови профила - звукът „ Запалване “ създава звук, сходен на мотора с вътрешно горене, и отработените газове. Профилът “Evolution ” предлага футуристичен електро тон. „ Свръхзвуковият “ тон припомня на излитащ реактивен аероплан.

Има и други специфични N характерности, като N спортно окачване с адаптивни амортисьори, електронен блокаж на задния диференциал, високоефективна спирачна система и N спортни седалки вид кофа с подсилени странични опори. Отвън N се разграничава от Ioniq 5, наред с други неща, в контрастираща черна обшивка и сходен на крило заден спойлер. Моделът N също е с 20 мм по-нисък, с 50 мм по-широк и, с помощта на по-изразения дифузьор, също с 80 мм по-дълъг.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР