Нюкасъл Юнайтед привлече бразилския нападател Жоелинтон от германския Хофенхайм, като

...
Нюкасъл Юнайтед привлече бразилския нападател Жоелинтон от германския Хофенхайм, като
Коментари Харесай

Нюкасъл привлече бразилски нападател от Бундеслигата

Нюкасъл Юнайтед притегли бразилския нападател Жоелинтон от немския Хофенхайм, като 22-годишният състезател подписва персонален контракт за шест години.

Официална информация за финансовата рамка на контракта не се оповестява, само че съгласно медиите прехвърлянето е на стойност 40 милиона паунда.

Така Жоелинтон е първото ново попълнение на свраките след напускането на Рафаел Бенитес и назначението на Стив Брус на мениджърския пост. Договорът на Бенитес изтече в края на юни и не беше възобновен, като испанецът разгласи, че има съществени разлики в неговите и упоритостите на клуба.

Ако прехвърлянето на Жоелинтон се удостовери като финансови параметри, то това ще бъде нов клубен връх за най-скъп състезател в историята. Предишното най-скъпо попълнение беше Мигел Алмирон- парагвайски плеймейкър, който пристигна през януари от американския Атланта Юнайтед.

"Знам, че клубът прави голяма инвестиция с привличането ми, тъй че съм наясно каква отговорност се стоварва върху мене, съобщи бразилският нападател пред клубната страница.

Той получава фланелката с номер 9, което още повече го задължава поради хората, които преди него са обличали екипа като безспорната легенда Алън Шиърър и за последно Саломон Рондон.

Жоелинтон дойде в Бундеслигата преди четири години, през 2015-а година, откакто Хофенхайм го купи от Спорт Ресифе, само че незабавно беше пратен да натрупа опит в австрийското състезание чартърен в Рапид (Виена). Там за две години вкара 21 гола в 79 мача, след което се върна в Бундеслигата и оказа помощ през предходната година за 9-ото място с 11 попадения в 35 мача.

"Сигурен съм, че ще се трансформира в голям любимец на почитателите. Има невероятни качества и го чакат страхотни моменти в нашия тим, не крие задоволството си Стив Брус, който при идването разбра, че двама нападатели от предходния сезон напущат./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР