Нюкасъл регистрира пети пореден мач без победа в Премиър лийг,

...
Нюкасъл регистрира пети пореден мач без победа в Премиър лийг,
Коментари Харесай

Нюкасъл пропусна да победи Кристъл Палас след доста пропуски и спорно отменен гол

Нюкасъл записва пети следващ мач без победа в Премиър лийг, което се случва на тима за първи път под управлението на Еди Хау, откакто записа нулево тъждество с Кристъл Палас на „ Сейнт Джеймсис Парк “. „ Свраките “ имаха много положения и една греда, само че положителни намеси на Висенте Гуаита ги лишиха от триумфа. През второто полувреме ВАР анулира по противоречив метод автогол на Мичъл, с който Нюкасъл можеше да вземе успеха. За Кристъл Палас това бе трето тъждество от началото на сезона.

Еди Хау размени двойката си централни бранители от мача с Ливърпул. Свен Ботман и Фабиан Шер започнаха вместо Дан Бърн и Джамал Ласелс. Бруно Гимараеш и Алан Сен-Максимен пропуснаха и този дуел поради травми. Киърън Трипиър изведе тима с капитанската лента, а Александър Исак, който се разписа в дебюта си с Премиър лийг, още веднъж водеше офанзивата на „ свраките “.

Тайрик Мичъл и Джордан Аю започнаха за Кристъл Палас на местата на Клайн и Олис.

Нюкасъл сътвори много положителни благоприятни условия през първата част, само че по този начин и не съумя да вземе задатък преди почивката. Още в 16-ата минута Исак излезе очи в очи с Гуаита и опита да го трансферира, само че стражът на Палас се оправи със обстановката и избави. Гуаита мазета и удар с глава от близко на Лонгстаф, а в 35-ата минута шут на Алмирон от воле срещна лявата греда.

В 51-вата минута центриране на Трипиър от свободен удар бе отклонено от Ботман с глава. Топката удари Мичъл и влезе в личната му врата. След намесата на ВАР обаче попадението бе анулирано поради противоречиво нарушаване на Уилок против Гуаита. Повторенията демонстрираха, че сякаш точно Мичъл бута нападателя към вратаря.

В 76-ата минута Гуаита направи следващото си положително избавяне след удар на Уилок. Гостите започнаха да основават проблеми на Поуп едвам края, само че и той се отличи с положително избавяне.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР