Ню Йорк Никс за трета поредна година се оказва най-високо

...
Ню Йорк Никс за трета поредна година се оказва най-високо
Коментари Харесай

Ню Йорк Никс остава най-високо оценен в НБА

Ню Йорк Никс за трета поредна година се оказва най-високо оцененият тим в Националната баскетболна асоциация, сподели проучването на списание Форбс. Също по този начин данните демонстрират, че всеки един тим от Лигата има своя стойност минимум 1 милиард $ и това е за първи път в историята на шампионата. Никс не могат да се класират за плейофите в НБА от 2013-а година насам, само че тяхната стойност е скочила до 3,6 милиарда $, или с 9 % повече от предходната година. Скокът в цената на тима е пояснен с рановирането на залата Медисън Скуеър Гардън, което е предложило нови територии за реклама и увеличение на потенциала на седящите места.

В класацията следват Лос Анджелис Лейкърс, чиято стойност е 3,3 милиарда $, настоящият първенец Голдън Стейт с 3,1 милиарда, Чикаго Булс- 2,6 милиарда $. Бостън Селтикс затваря първите пет в това нареждане със стойност 2,5 милиарда. Пак в това проучване се споделя, че междинната стойност на франчайз от НБА е рекордните 1,65 милиарда $ и това се е покачило с 22 % по отношение на предходната година и три пъти повече за последните пет години.

Това значи, че всеки от 30-те тима в НБА сега коства минимум 1 милиард $, като част от договорката за 24 милиарда за продажба на телевизионните права на ЕСПН и ТНТ. Договорът започва от сезон 2016/2017 и усили приходите на клубовете с 68 %. " Интересът на вложители в НБА сега е голям най-много поради стабилната икономическа среда в Лигата, както и на засиления интерес от чужбина, изясни старши редакторът на Форбс Кърт Баденхаузен, който е управлявал проучването. Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР