Ню Делхи. В неделя Индия проведе още един успешен тест

...
Ню Делхи. В неделя Индия проведе още един успешен тест
Коментари Харесай

РИА Новости: Индия е извършила опит с балистична ракета

Ню Делхи. В неделя Индия организира още един сполучлив тест на балистичната ракета " Агни-4 ", която може да носи нуклеарен заряд, съгласно индийската Организация за проучвания и развиване в региона на защитата, подчинена на Министерството на защитата на страната, предава РИА Новости .
Стартът се състоял рано сутринта в неделя от тестовата площадка Абдул Калам на остров в Бенгалския залив край крайбрежията на източната част на щата Ориса. Днешният тест на " Агни-4 " е седми подред, показват от организацията.
" Модерно и плътно радиоелектронно съоръжение, осигуряващо високо равнище на надеждност и акуратност, е конфигурирано на тази последна ракета ", се споделя в известието.
Днес Индия има четири типа ракети Агни в употреба: „ Агни-1 “ с обсег от 700 км, „ Агни-2 “ - 2 000 км, „ Агни-3 “ и „ Агни-4 “ - от 2.5 хиляди до 3,5 хиляди километра. Очаква се " Агни-5 " с обсег от над 5 хиляди километра да влезе в употреба след провежданите проби. Също по този начин се създава ракета " Агни-6 " с обсег до 10 хиляди километра и опция за пускане от подводница.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР