Нямат вина нито НЗОК, нито Царица Йоанна-ИСУЛ по отношение на

...
Нямат вина нито НЗОК, нито Царица Йоанна-ИСУЛ по отношение на
Коментари Харесай

Ананиев: Нямат вина нито НЗОК, нито ИСУЛ за фаталния край на Мими

Нямат виновност нито НЗОК, нито " Царица Йоанна " -ИСУЛ във връзка с съдбовния завършек на детето, разяснява пред публицисти в Народно събрание трагичния случай с умрялото от левкемия шестгодишно момиченце Мария здравният министър Кирил Ананиев.

По думите му, всичко, което е било допустимо, е направено и от двете институции. Родителите няма да платят нищо, за жалост детенцето е било в доста напреднала фаза на болестта и, макар грижите на лекарите, се е стигнало до този съдбовен край, уточни министърът.

Все отново Ананиев добави, че от диалозите с болничното заведение и с родителите, с майката на детето, и всички, свързани с казуса, вижда несъмнено закъснение на НЗОК н а документите, само че не по виновност на касата.

Касата, изясни министърът, е трябвало да получи от ИСУЛ един документ, с който да се уточни каква е цената на медикамента , само че тъй като той е приключил, направена е нова поръчка, която е в други грамажи, и те не са могли да подадат надлежно нужната цена, с цел да се впише в документите. Кирил Ананиев категорично обаче акцентира, че това не е довело до отнемане на детето до съответната здравна грижа.-->

Той напомни, че ИА " Медицински контрол " към този момент ревизира случая, изискани са всички нужни документи.

Според него, вливането на фонда за лекуване на деца в НЗОК единствено усъвършенства организацията, превръщането на НЗОК в единна контактна точка, която да реализира цялостния развой по вписване, администриране и финансиране лекуването на деца.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР