Нямаше протест, който да искаше смяна на властта, смята Татяна

...
Нямаше протест, който да искаше смяна на властта, смята Татяна
Коментари Харесай

Бетина Жотева: БСП се държат като крайно леви анархисти

Нямаше митинг, който да искаше промяна на властта, счита Татяна Буруджиева
Политическият наплив на новото Българска социалистическа партия не носи нищо хубаво на страната. Този коментар направи журналистът Бетина Жотева пред Нова ТВ.

„ Липсата на всякаква конструктивност, неналичието на всякакво предпочитание за общи позиции за разговор, ни докарват до това положение. Никога не съм мислила, че ще кажа, че ще ми липсват хора като Миков, Янаки Стоилов, Мерджанов - хора, които имаха своите безапелационни леви позиции, само че бяха отзивчиви. Тези не са. Българска социалистическа партия се държи като извънредно леви анархисти “, съобщи Жотева.

„ Не бих споделила, че ГЕРБ е в оттегляне. Не е проблем това, че се сменят министри. Въпросът е дали ще остане на власт. За миналата година можем да кажем, че нямаше сериозен митинг, който да бе подбуден от желанието да се смени властта. Нямаше подобен митинг, макар желанието на опозицията “, уточни от своя страната политологът Татяна Буруджиева. По думите ѝ митингите у нас демонстрират една обща наклонност, която може да се види и в Европа – хората желаят да задават дневния ред на политиците. Като образец Буруджиева даде и митингите на „ жълтите жилетки “. По думите ѝ у нас настояванията на протестиращите са били да се направи нещо съответно.

" Който, каквото и да желае да свърши като промени в тази страна, постоянно се намират или непрофесионални, или лобистки, или неправителствени организации, или вездесъщите синдикати, които връщат всяка концепция 10 стъпки обратно. Ние няма да помръднем, в случай че не се удари по масата и се каже - ето това го реформираме ", съобщи още Жотева.

„ Ако има нещо стабилно, това е вербалната офанзива на Българска социалистическа партия. Ако забележим обаче гласуването в Народното събрание, не можем да кажем, че тя е напълно на леви и опозиционни позиции “, съобщи още тя.

И Жотева, и Буруджиева считат, че негатив за ГЕРБ е държанието на патриотите/tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР