Нямаше как да съгласувам действията си със Слави Трифонов дали

...
Нямаше как да съгласувам действията си със Слави Трифонов дали
Коментари Харесай

Росица Кирова: Северозападът е моя кауза, от Има такъв народ не ме потърсиха

Нямаше по какъв начин да координирам дейностите си със Слави Трифонов дали дружно с премиера Бойко Борисов да ревизирам пътя Видин - Монтана тази заран в 8,30 часа. Това съобщи за Dir.bg Росица Кирова, която изненадващо е била поканена от заместник-министъра на районното развиване Николай Нанков и премиера Бойко Борисов персонално, на място, като водач на гражданските начинания в района и уредник на митингите преди няколко години за инспекцията на пътя Видин - Монтана.

 Слави Трифонов изгони координаторката за Видин, пътувала и пила кафе с Борисов Виж още

Кирова от години управлява гражданското съдружие " Единни за Видин ", основател е на митинги за въпросния път, труженик за мажоритарен избор и бе избрана и като координатор на партията на Слави Трифонов " ИТН ".

Малко откакто премиера популяризира фотоси с нея, водачът на " ИТН " Слави Трифонов написа във " Facebook ", че Кирова е изключена от партията. " И доколкото познавам разпоредбите, това ще последва за всеки, който нарушава морала и устава ", добави водещият.

В създалата се обстановка доста видинчани, пък и от чужбина и благодарят за отстояването на идеята в името на Северозапада, други пък хейтват фотосите й в мрежата.

Кирова акцентира, че преди да вземат решение от " ИТН " никой не я е потърсил, с цел да чуе гледната й точка и за какво се е съгласила да се срещне с премиера.

" Сега разбирам по какъв начин се е чувствал Слави Трифонов, когато взе прословутото изявление от Бойко Борисов. Но той имаше задоволително време и можеше да се приготви и да реагира съответно, до момента в който аз не. Ако през днешния ден не бях отишла ръководещите щяха да кажат, че това се случва само и посредством единствено на тях, а аз и видинчани се борим от 10 години. Заслугата е на видинчани и аз в този момент претърпявам своята отговорност. Ако не ги бях повела плановете за пътя щяха да не престават да стоят в чекмеджето на проектанта ", съобщи Кирова, която персонално е контактувала месеци наред и с АПИ.

Тя напомни, че в този момент към този момент за пътя се е стигнало на стадий финансиране. И разяснява, че по този път злополуките са прекомерно постоянно събитие. " За това и един човешки живот да съм избавила, задачата ми е изпълнена ", сподели Кирова.

Тя добави, че е горда, че е повела шепа народ и е съумяла в задачата си, само че е отнесла прекалено много санкции и актове. " Властта не е била благосклонна към нас. Протестите в София не могат да се съпоставят с тези във Видин ", сподели Кирова.

Тя акцентира, че има доблестна и почтена позиция.

Ако Трифонов ме потърси аз бих му разказала в неговото предаване какво се е случило и за какво съм реагирала по този метод. За мен днешната реакция на Тошко Йорданов бе прочувствена, сподели Кирова. Тя показа, че в доста от позвъняванията, които е получила са и задали въпроса каква е разликата сред настоящето ръководство и плана на Трифонов, щом и той е военизиран.

Кирова означи, че очевидно не е взела умно политическо решение. " Господ ми е дал сигнал, че очевидно не би трябвало да съм политик. Но аз съм честен и откровен човек. Надявам се " ИТН " да успее. Ще оказвам помощ с каквото мога, в случай че ми се търси помощта,но отново ще подчертая, че за мен развиването на Северозапада е идея ", сподели Кирова. И добави: " Жалко и тъжно ми е ". И за " ИТН " съм се раздала, само че моята политическа кариера може да изчака, заключи Росица Кирова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР