Нямаше друг начин да защитим Русия, освен да нападнем Украйна,

...
Нямаше друг начин да защитим Русия, освен да нападнем Украйна,
Коментари Харесай

Путин: Нямаше друг начин да защитим Русия, освен да нападнем Украйна

" Нямаше различен метод да защитим Русия, с изключение на да нападнем Украйна, защото предходните ни опити не дадоха резултат ", съобщи президентът Владимир Путин в първия си коментар след започването на военните дейности, представен от " Ройтерс ".

Той акцентира обаче, че Москва не цели да подкопае международната икономическа система, от която е част и прикани сътрудниците си да не я изключват от нея, заяви БНР. " Не можем да предвидим геополитическите опасности ", добави още Путин пред високопоставени представители на съветските настоятелен кръгове. Тази вечер в Кремъл той организира среща с представители на едрия бизнес в Русия.

Времетраенето на съветската военна интервенция в Украйна ще бъде несъмнено от президента Владимир Путин според от резултатите и целесъобразността. Това съобщи по-рано през днешния ден пред публицисти представителят на Кремъл Дмитрий Песков. Той посочи, че дейностите на Русия в Донбас са подбудени от националните ѝ ползи и загрижеността за бъдещето на страната.

Песков повтори задачите на интервенцията по този начин, както бяха дефинирани от президента Владимир Путин в телевизионното му послание тази заран - " демилитаризация и денацификация ". Според Дмитрий Песков и едното, и другото са опасност за Русия и съветския народ. Той изясни, че денацификация, значи: " освобождение на Украйна и прочистването ѝ от нацистите ".

Говорителят на Кремъл увери, че дейностите на Русия в Донбас са подбудени само от националните ползи и загрижеността за бъдещето на страната. Той не отговори до каква степен ще стигнат съветските войски, като означи, че този въпрос е от компетенциите на военните.

Попитан от публицисти дали Русия е подготвена за договаряния с украинските управляващи Дмитрий Песков отговори по този начин: " Президентът задоволително ясно формулира визията си за това какво бихме очаквали от Украйна, с цел да бъдат решени тези концептуални проблеми, проблемите с " алените линии ". Това е и неутралният статут, и отводът от разполагане на оръжия . Въпросът е дали е готово за това управлението на Украйна ".

По-рано през днешния ден Дмитрий Песков съобщи за организация " Новости ", че Москва не е подготвена да води със Съединените щати и НАТО дългогодишни договаряния по гаранциите за сигурност.

Според него при сходен сюжет, редом с договарянията, Вашингтон и Брюксел ще продължат да въоръжават Украйна и да я въвличат в натовската военна инфраструктура: " Няма по какъв начин това да дава отговор на ползите ни, още повече, че това е опасност за нас. В интерес на страната ни сме задължени да реагираме на тези закани и да предприемем ограничения, които ще минимизират рисковете. Нямам никакви подозрения, че президентът Путин ще прави това, което би трябвало, в създалата се обстановка ".

Същевременно брифинг в съветското министерство на защитата представителят на ведомството Игор Конашенков заключи първите резултати от съветската военна интервенция против Украйна. " В резултат на ударите на съветските въоръжени сили са изведени от строя 74 наземни обекта на военна инфраструктура на Украйна, в това число 11 летища, три командни пункта, и военноморска база. Също по този начин 18 радиолокационни станции, зенитно-ракетни комплекси на противовъздушната защита " С-300 " и Бук " М1 ". Свален е военен вертолет и четири безпилотни летателни апарата " Байрактар Те Бе 2 ".

Конашенков сподели още, че 14 украински бойци са се предали. По думите му министърът на защитата Сергей Шойгу е издал специфична заповед до командирите на подразделенията за почтително отношение към предалите се военнослужещи - да им бъдат обезпечени безвредни коридори, по които да се изтеглят от регионите на боевете.

Днес Дмитрий Песков разяснява и реакцията на международните тържища на ставащото в Украйна, като дефинира реакцията на пазарите като прочувствена и увери, че се вземат всички нужни ограничения те да бъдат успокоени.

В очакване на новите американски и европейски наказания Московската фондова борса неколкократно спираше работа . Борсовите показатели се сринаха тази заран, акции на водещи съветски компании като " Лукойл " и " Газпром " се обезцениха, а рублата внезапно поевтиня по отношение на $ и еврото.

На този декор в Кремъл стартира срещата на президента Владимир Путин с представителите на едрия бизнес в Русия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР