„Нямаме официална информация Русия да спира авиоремонтните компании у нас“,

...
„Нямаме официална информация Русия да спира авиоремонтните компании у нас“,
Коментари Харесай

Заков: Нямаме информация Русия да спира авиоремонтните компании у нас


„ Нямаме публична информация Русия да стопира авиоремонтните компании у нас “, сподели министърът на защитата в оставка Драгомир Заков.

По-рано денем се появи информация, че Русия приключва действието на документите, издадени на авиоремонтни компании в Чехия и България. Съобщението пристигна от представителят на външното министерство Мария Захарова.

„ Ние публично писмо нямаме, само че нищо ненадейно не се е случило. Това, което стана с газа, в този момент става с лицензите “, сподели Заков.

Той добави, че това надали би било огромен удар по отбранителната ни дарба, само че явно би трябвало да се търси бърза подмяна за хеликоптерите. „ Сега е моментът, в който ние би трябвало да се научим, че съветската страна не е благонадежден сътрудник на каквито и да било контракти, било то и за газ, за нефт или каквото и да било друго “, добави военният министър.

Според Заков това не значи приземяване на хеликоптерите, защото те са обслужени и имат запас.

Относно приземеният по-рано аероплан, който подвигна във въздуха изтребителите ни, Заков разяснява, че това е бил образователен полет, който не се е съобразил с разпоредбите. „ Летяно е в зони, които се е изисквало да има полетен проект и транспондери. Това те са го знаели доста добре “, сподели Заков.

Той насочи зов към авиоклубовете да бъдат деликатни при подготвителните полети.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР