Нямаме нужда някой да ни убеждава в ползите от кардио

...
Нямаме нужда някой да ни убеждава в ползите от кардио
Коментари Харесай

Най-добрите кардио тренировки

Нямаме потребност някой да ни убеждава в изгодите от кардио тренировките , тъй като знаем, че те са многочислени.
 Кога да вършим кардио
Кога да вършим кардио

Преди или след подготовка

За кардио се смята всяка форма на физическа интензивност, обвързвана с повишение на сърдечната периодичност и ускорение на дишането . По този метод се покачва доставянето на О2 към мускулите. Този вид тренировки усъвършенстват активността на сърцето и белите дробове, горят калории и ни оказват помощ да се оправим с непотребните килограми.

Има разнообразни типове кардио тренировки, само че ето кои са петте най-лесни и известни , с които освен можем да влезем във форма и да сме в по-добро въодушевление, само че и да подобрим здравословното си положение.
 Снимка 517915

Ходене

Най-лесното кардио, което изобщо не е за подценяване. Според разнообразни проучвания, ежедневното вървене (дори да не стигаме заветните 10 000 крачки) може да понижи с 31% риска от сърдечно-съдови болести.

Разходките усъвършенстват действието и на имунната система, понижават телесните мазнини, подкрепят за подсилването на мускулите и понижават болките в ставите.
 Снимка 483012

Тичане

Това е най-популярната кардио подготовка, която има изгоди за цялото тяло. Можем да стартираме да бягане по разнообразни аргументи - за тонус, за намаляване или като допълнение към тренировките в залата.

Важно е обаче да не надценяваме себе си и да не се претрупваме. Затова е от значително значение да разгряваме преди тичането. А даже 5-10 минути дневно понижават риска от развиване на сърдечно-съдови болести. Развиват и мускулите, горят мазнини, контролират кръвното налягане и холестерола.
 Снимка 517916

Каране на колело

Да, то не е единствено за деца, а е страховит метод да се раздвижим и да се погрижим за сърцето си. В последните години стана и желан метод за напредване в огромния град.

Колоезденето е желан избор от всички, които не желаят да натоварват ставите си в огромна степен. То е нискоинтензивна аеробна подготовка, с която развиваме най-много мускулите на краката. А и има потвърден резултат за унищожаване на напрежението и възстановяване на настроението.
 Снимка 517917

Плуване

Отново нискоинтензивна кардио подготовка, с която раздвижваме и укрепваме мускулите на цялото тяло. А по този начин се усъвършенства активността както на сърцето, по този начин и на белите дробове. Натоварването върху ставите е доста по-малко, по тази причина се предлага за всички, които имат проблеми с тях. А във водата освен ни е по-лесно да правим придвижвания (които обаче отново имат ефект), само че и забравяме за всички терзания, предава.
 Снимка 517918

Скачане на въже

Лесна за осъществяването и в домашни условия подготовка. Не ни би трябвало нищо, с изключение на въже и предпочитание да го използваме. А резултатът е възстановяване на координацията, понижаване на напрежението и горене на мазнини.
 HIIT, високоинтензивните тренировки и по какъв начин ни поддържат по-млади
Тренировката, с която сме по-млади за по-дълго

Ефект и на клетъчно равнище

Към кардиото спадат още HIIT тренировките, които обаче са интервално кардио с периодично повтаряне на по-висока и по-ниска активност.

Естествено, всеки би трябвало да избере най-правилния и прелестен тип физическа интензивност за себе си. Най-добре е, в случай че успеем да комбинираме няколко типа за оптимален резултат.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР