Нямаме искания все още за оставки. Искаме решения на концептуални

...
Нямаме искания все още за оставки. Искаме решения на концептуални
Коментари Харесай

Д-р Брънзалов за ваксината срещу COVID-19: Ще даваме информация за страничните ефекти

Нямаме претенции към момента за оставки. Искаме решения на концептуални проблеми - да вземем за пример за безплатните PCR проби, за които трябваше да се работи по-бързо. Има проблем с връзката със Здравната каса. Трябва да има еластичност при договарянията. Това съобщи пред Българска национална телевизия зам.-председателят на УС на БЛС доктор Николай Брънзалов.

Припомняме, че Българският лекарски съюз се обърна към премиера Бойко Борисов с писмо, в което се твърди, че Националната здравноосигурителна каса неглижира сериозността на обстановката към пандемията. Според съсловната организация всяка една от противоепидемичните ограничения, която е оповестена от НОЩ или Министерски съвет, влиза с извънредно огромно забавяне, „ в резултат на целенасочени опити за закъснение, бюрократичен метод и административни пречки от страна на управлението на НЗОК”.

Вече се изпращат електронни посоки за PCR тест, разкри доктор Брънзалов.

"Ще се направи изследване какъв % от персоналните лекари желаят да се имунизират против ковид, само че има искащи ", сподели още той.

"Трябва да се стартира от някъде, с цел да се борим с ковид. Е, към този момент е реалност - имунизацията е в България. Имунизацията ще стартира два-три дни, откакто Европейската комисия ги официализира ", разкри доктор Брънзалов.

"Преди дни попитах първите 10 души в кабинета си дали биха се ваксинирали, 9 от тях бяха с позитивен отговор ", съобщи зам.-председателят на БЛС.

"Не е проблем, в случай че човек е безсимптомен и му се сложи ваксина ", отговори докторът на въпрос дали ще има потребност от негативен тест, с цел да се сложи имунизация.



"Ваксините няма да са наложителни, само че ще се стигне до такава степен, че няма да можем да пътуваме до избрани страни без имунизация против ковид. И това е обикновено - всяка страна желае да пази жителите си ", коменитира зам.-председателят на БЛС.

Ще даваме цялостна информация за страничните резултати от имунизацията, само че нямам доверие да има такива, приключи доктор Николай Брънзалов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР