Нямаме думи да опишем колко е вкусна...при това се приготвя

...
Нямаме думи да опишем колко е вкусна...при това се приготвя
Коментари Харесай

Шоколадово-кокосова торта с грис

Нямаме думи да опишем какъв брой е вкусна...при това се подготвя и много елементарно

Необходими Продукти

Блат


● брашно - 1 ч.ч.
● захар - 2/3 ч.ч.
● бакпулвер - 2 ч.л.
● яйца - 3 бр.
● масло - 250 г
● какао - 4 с.л.
● прясно мляко - 4 с.л.
● ванилия - 1 пакетче

глазура


● шоколад - 200 г или кувертюра
● сметана - 200 г течна
● масло - 40 г

заряд


● грис - 1/2ч.ч
● прясно мляко - 500 мл
● захар - 4 с.л
● масло - 150 г
● кокосови стърготини - 150 г
● ванилия - 1 пакетче

Начин на подготвяне

Разбийте добре маслото със захарта. Добавете яйцата едно след друго като след всяко разбъркайте. След това прибавете млякото, брашното с бакпулвера и какаото. Разбийте още веднъж с миксер до еднородна примес.

След това в застлана с хартия за печене тавичка излейте получената примес. Аз употребявам тава 18 см. Сложете тавата в авансово загрята фурна на 180°С и печете почти 45 мин, като на 30 минути проверете с дървена съчка дали не е подготвен блатът.

Приготвяне на пълнежа:

Сложете млякото в тенджера. Когато заври изсипете на тънка струйка смесените авансово нишесте и захар. Разбъркайте го и варете до момента в който стане подготвен. Отстранете го от котлона и го оставете да изстине. След това прибавете към него кокосовите стърготини, маслото и ванилията. Разбийте още веднъж добре с миксер.

Сглобяване на тортата:

Разрежете изстиналият блат на две елементи. В тортен кръг поставете първият блат - по избор може да го сиропирате. Върху него нанесете пълнежа и хубаво загладете. След това поставете вторият блат. Тортата се оставя в хладилника за към 2 часа.

Глазурата:

В дребна тенджерка се оставя да кипне сметаната, след което към нея се прибавят маслото и начупеният на дребни части шоколад. Бърка се до приемането на хомогенна примес. Оставя се да изстине до стайна температура.

След като извадите сладкиша от тортения кръг го залейте с получената глазура и още веднъж приберете в хладилника за нколко часа.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР