Нямам усещане за обреченост. За всеки магистрат най-важното е да

...
Нямам усещане за обреченост. За всеки магистрат най-важното е да
Коментари Харесай

Шефката на Спецпрокуратурата: Ако ни закрият, това е проблем на държавата. Няма друг орган на съдебната власт да работи всеки ден - и в празник, и в делник

" Нямам чувство за неизбежност. За всеки магистрат най-важното е да бъде самоуверен. Спецпрокуратурата съществува едвам от 9 година и четири пъти беше натоварвана с разнообразни функционалности. Мониторингът на българската страна бе свален поради работата на профилираната прокуратура ", сподели в ефира на БТВ Валентина Маджарова, началник на Специализираната прокуратура.

Заплатите на магистратите от спецпрокуратурата не били по-високи от заплатите на сътрудниците им в другите прокуратури, а делата били доста обемни и тежки. Магистратите нямали секретарки и секретари, всичко изписвали сами, изясни Маджарова.

" За първи път в историята е предаден на съд настоящ министър - Нено Димов за водната рецесия в Перник. Предаден на съд е и зам.-министър. Това е достижение ", похвали се Валентина Маджарова.
свързани новини4966преди 7 часа
" Че има потребност от правосъдна промяна, това е неоспорим факт. Наказателният ни кодекс е извънредно стар. В него има такива изрази, които младежите с разяснителен речник би трябвало да се пробват да схванат. Ако се закрие спецпрокуратурата става проблем за страната - не може всички парнтьори да ни ценят толкоз високо, няма различен орган на правосъдната власт да работи всеки ден, без значение дали е празник, или делник ", разясни Валентина Маджарова.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР