Нямам съмнение, че напрежение ще има през целия живот на

...
Нямам съмнение, че напрежение ще има през целия живот на
Коментари Харесай

Николай Денков: Винаги ще има напрежение, въпросът е то да не счупи сглобката

" Нямам подозрение, че напрежение ще има през целия живот на този Министерски съвет. С ГЕРБ сме политически съперници, само че бихме могли да работим дружно, тъй като имаме доста общи цели. Имаме и разлики в метода за това по какъв начин би трябвало да се бори корупцията. Винаги ще има напрежение, въпросът е то да не счупи сглобката, както стана съвременно да се споделя. "

 

Това съобщи министър председателят акад. Николай Денков пред публицисти в Рожен, където участва на откриването на новия телескоп в обсерваторията. Министър-председателят разяснява настоящата политическа конюнктура и напрежението сред сътрудниците във властта ГЕРБ - Съюз на демократичните сили и Политическа партия - Демократична България.

 

Акад. Николай Денков уточни като предпочитани задания приемането на бюджета и Плана за възобновяване и резистентност.

Запитан за избора на нов основен прокурор, Денков съобщи, че това е ангажимент на правосъдната система и държавното управление стои настрана от тези процеси.

" Политическите партии имат право да изразят своето мнение. Ясно е, че самата процедура по желание на нов основен прокурор сега не наподобява доста съответна. Колегите от правосъдната система да си решат, само че да се съобразят с динамичността на Народното събрание ", сподели Денков. В взаимна декларация през вчерашния ден от Политическа партия - Демократична България, ГЕРБ - Съюз на демократичните сили и Движение за права и свободи желаеха Висш съдебен съвет да спре избора на нов основен прокурор до окончателното приемане на предвижданите промени в конституцията.

Премиерът увери, че сега няма напрежение сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

" Целият състав на кабинета е доста стимулиран и обединен да работи дружно. Напрежението е в Народното събрание към законодателството, то е обвързвано и с избора на регулатори. Но това, че не сме избрали още регионални шефове, е обвързвано с това напрежение. Всички виждате, че последната седмица има известно усмиряване. Струва ми се, че колкото по-добре се оправяме със дилемите, които имаме, толкоз повече ще гледаме работата, а не какво ни разделя ", счита акад. Денков.

По думите му се чакат полемики за бюджета, само че това е обикновено.

" ГЕРБ показаха някои рецензии, ще си ги обсъдят с министъра на финансите. Досега няколко пъти е показвал, че съумява да сплоти разнообразни страни. Имам доверие в него, че ще успее да контракти противоречивите тематики и бюджетът ще бъде признат ", продължи акад. Николай Денков. Той изрази убеденост, че " бюджетът ще бъде признат с тези 3%, които са ни значими от позиция на еврозоната ". Премиерът имаше поради планувания в бюджета недостиг от 3%.

" С откриването на този телескоп нашите учени в България ще вземат участие пълноценно в проучванията, в които вземат участие и другите учени по света. Проектът е финансиран от Министерството на образованието, т.е. от страната. Българската школа в астрономията заслужава подобен инструмент ", сподели министър председателят по отношение на откриването на новия телескоп.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР