Нямам ресурси за голямо ново контранастъпление, заяви главнокомандващият на въоръжените

...
Нямам ресурси за голямо ново контранастъпление, заяви главнокомандващият на въоръжените
Коментари Харесай

Валерий Залужни: Русия може да нападне Киев отново

Нямам запаси за огромно ново контранастъпление, съобщи главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна

Русия има към 1,2-1,5 милиона души в запас, приготвя към 200 000 нови военни и евентуално ще направи опит за офанзива против Киев. Това съобщи главнокомандващият на въоръжените сили на УкрайнаВалерий Залужни в изявление пред The Economist, предава.

" Руската готовност проработи. Не е правилно, че проблемите им са толкоз съществени, че тези хора няма да се бият. Те ще. Царят им споделя да се бият и те се бият. Изучавал съм историята на двете чеченски войни – тогава е същото. Може би не са толкоз добре оборудвани, само че въпреки всичко ни основават проблем. Смятаме, че имат запас от 1,2-1,5 милиона души... руснаците приготвят нови към 200 хиляди бойци. Не се колебая, че ще подхващат нова акция против Киев “, означи генералът.

По думите му, Украйна сега няма задоволително запаси за осъществяване на нови огромни интервенции, макар че по тях се работи.

" Знам, че мога да победя този зложелател. Но нуждая се от запаси. Трябват ми 300 танка, 600-700 БМП, 500 гаубици. Тогава мисля, че е напълно реалистично да стигнем границите от 23 февруари. Но аз с две бригади не мога. Получавам това, което получавам, само че е по-малко, в сравнение с ми би трябвало... Ние можем и би трябвало да превземем доста повече територия “, изясни главнокомандващият ВСУ.

Според него Украйна няма потребност да организира нова вълна на готовност, само че има потребност от техника и муниции.

" Имаме задоволително хора и ясно виждам с какво разполагаме. Имам задоволително. Още не ми трябват стотици хиляди. Нуждаем се от танкове, бойни машини на пехотата, бронетранспортьори. Нуждаем се и от муниции. Сега не приказвам за F-16 ", сподели Залужни.

Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна също означи, че съветските войски са се отдръпнали на разстояние, на което не могат да бъдат достигнати от реактивните системи за залпов огън HIMARS, тъй че поразяването им с тези оръжия е станало по-трудно.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР