Нямам нищо общо с действията, които протекоха в България. Аз

...
Нямам нищо общо с действията, които протекоха в България. Аз
Коментари Харесай

Божков: Каквито и данни да съм дал на прокуратурата, те изчезват

Нямам нищо общо с дейностите, които протекоха в България. Аз съм човек, който се е оплакал още преди две години. Не знаех за тази интервенция авансово. Това съобщи на формален онлайн брифинг Васил Божков, визирайки арестите на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова.

Божков съобщи, че има предпочитание да бъде разпитан за показания публично, за което е подготвен даже да пристигна до България.

„ Аз съм бил изнудван преди още 4-5 години, заканите бяха, че в случай че не извършвам това, което ми кажат, моят бизнес ще бъде унищожен. Това, което се и случи “, добави Божков.

Той бе безапелационен, че не е нарушител и има предпочитание да се върне назад в България. Поясни, че трактовката, че се укрива в Дубай, е неверна.

„ Не знаех за тази интервенция авансово. Екологичен потенциал ме откри и разпита, тъй като аз не се укривам в Дубай – да ви наподобявам да се прикривам? След това полицията ме откри и ме разпита. Явно по-късно органите са решили, че има закононарушения, поради които са арестували Борисов, Горанов и Арнаудова “, добави той.

„ Каквито и данни да съм дал в прокуратурата, те изчезват. Но съм дал задоволително, че в случай че преценяват, че има данни за закононарушение – да го арестуват. Прокуратурата чете извадки и съм сигурен, че лъже “, безапелационен бе Божков. По негови думи той не е бил разпитван публично нито от Специализирана прокуратура, нито от Градска прокуратура, нито от ВКП.

„ Мисля, че те желаят аз да заставам отвън България “, съобщи още той.

На въпрос дали има видеоматериали за това по какъв начин ПР-ката на Борисов влиза в офиса му, Божков съобщи:

„ Както значение има дали имам видео? Севда си е признавала, че е влизала всеки месец в кабинета ми. Всеки месец не вървиш да отказваш или да даваш картички на някого. Ходил съм при Влади доста постоянно, за което той самият си е признал. Признал е за СМС-и, Бойко е признал, Севда е признала. Аз споделям, те споделят – какво още търсим? “.

По негови думи няма меродавност в изказванието за изгубените 500 милиона от хазната.

„ Има закон, които е изменен, с цел да бъде облаган по този метод. Не дължа налози, мога да ви покажа документи от Национална агенция за приходите. Никъде по света не съдят компании за неплатени налози. Това не са налози, а такси – ние почтително сме си плащали, всеки месец са били разписвани от финансовия министър. Ако има някаква неточност, то тя е сред институциите и би трябвало да си я вземат решение те. “, добави Божков.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР