“Нямам намерение да бъда служебен министър. Димитър Главчев, който се

...
“Нямам намерение да бъда служебен министър. Димитър Главчев, който се
Коментари Харесай

Четирима министри заявиха, че няма да участват в служебния кабинет

“Нямам желание да бъда длъжностен министър. Димитър Главчев, който се чака да бъде длъжностен министър председател, не е приказвал с мен ”. Това съобщи министърът на спорта в оставка Димитър Илиев след съвещанието на Министерския съвет.

“Самият Главчев съобщи, че служебният кабинет би трябвало да е политически безпристрастен. Аз съм част от изпълнителния съвет на „ Продължаваме промяната “, което изключва по формулировка присъединяване ми в служебното държавно управление ”, съобщи районният министър Андрей Цеков. Той напомни, че Политическа партия е взела и решение членове на партията да не вземат участие в кабинета “Главчев ”.

“Аз съм с политически мандат, заради което се връщам в Народното събрание ”, съобщи министърът на правораздаването в оставка Атанас Славов след изключителното съвещание на Министерския съвет.

Той напомни, че е част от управлението на „ Демократична България “ и ще се върне в Народното събрание като част от парламентарната група, а по отношение на наследника си в правосъдното министерство Славов съобщи: “Надявам се новият министър на правораздаването да внесе направения законопроект за правосъдната власт и да го приемем ”.

Министърът на защитата Тодор Тагарев също съобщи, че не желае да бъде министър в служебния кабинет.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР