Нямам крила като птиците, крила ми дава четенето. Това заяви

...
Нямам крила като птиците, крила ми дава четенето. Това заяви
Коментари Харесай

Гълъб Донев откри панаира на книгата: Нямам крила като птиците, крила ми дава четенето

Нямам крила като птиците, крила ми дава четенето. Това съобщи служебният министър председател Гълъб Донев, който дружно с министъра на културата Найден Тодоров и неговия сътрудник от Министерството на образованието и науката проф. Сашо Пенов откриха XVI издание на Пролетния панаир на книгата в София.

Десислава Алексиева, ръководител на Управителния съвет на Асоциация „ Българска книга “ уточни, че наличието на министър-председател на откриването на този влиятелен конгрес е казус и е доста значима поръчка за бъдещето.

Специална среща с носителя на " Букър " Георги Господинов

В своето публично слово при откриването министър председателят Гълъб Донев акцентира нуждата от четящи хора, като означи, че да си образован човек, е демонстрация на себеуважение. „ Гълъб се снима с „ Врабчета “ – това едно положително начало на детска книга… Нямам крила като птиците, крила ми дава четенето на книги “, съобщи още служебният министър председател. А всички посетители бяха поздравени от вокална група „ Врабчета “.

Министър Тодоров цитира думи от „ Времеубежище “ на Георги Господинов, съгласно които „ Ако си на вярното място, времето е друго. Ако си във вярното време, мястото е друго “.

„ Книгите не трансформират света, само че имам вяра, че трансформират хората, а хората могат да трансформират света. Четете и подарявайте книги, тъй като те са нашето бъдеще “, прикани още министър Тодоров. Той прегледа другите щандове с книги. На един от тях беше показана и неговата книга – „ Полъх от ангели “, която той подари с подпис на премиера Гълъб Донев.

От своя страна просветният министър Сашо Пенов подсети, че не може актуалният човек да бъде възпитаван без книга. „ Чрез книгата разпространяваме душата на създателя. Не мога да си показва в актуалното общество какво би се случило, в случай че изчезне книгата “, сподели просветителният министър.

Всички публични посетители поздравиха уредниците, които показват рекорден брой издателства и книги. Пролетният панаир на книгата в София е ситуиран в градината пред НДК. Точно 144 издателства от цялата страна са намерили своето място в над 60 шатри.

През дните сред 29 май и 4 юни се чакат срещи със значими имена в българската литература като Георги Господинов, Петър Чухов, Захари Карабашлиев, преводачи и издатели.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР