„Нямам кой да ми помогне“: 68-годишна жена, за която се твърди, че е изгонена от жилищен комплекс за подпомагане заради „купони“ твърде много, опасява се, че може да остане без дом

...
68-годишна жена казва, че е изгонена от център за грижи
Коментари Харесай

68-годишна жена казва, че е изгонена от център за грижи за възрастни хора в Канзас Сити, Мисури и е стресирана от потенциална бездомност, според доклад.

Вивиан Джаксън е изритана от общността за живеене на възрастни хора Emanuel Cleaver II, където е живяла три години, съобщава The Kansas City Star. Тя каза, че ръководството й е дало срок до 31 юли да напусне имота, след като е била обвинена, че купонясва и има твърде много гости в апартамента си.

Тя отрича обвиненията срещу нея и сега е загрижена, че ще трябва да прибегне да живее извън колата си, според изхода. Медицинската сестра на Джексън, Вирджиния Сандърс, подкрепи пациента си, като каза на KC Star, че единствените допълнителни посетители, които е имала, са нейните синове.

Свързани: „Намерих майка й и баща й ': TikTok помага на студент да си върне двумесечния наем, който тя случайно изпрати на друга жена чрез Zelle, която отказа да го върне

Джаксън също се бореше да получи достъпно жилище и не можеше да отиде в подслон поради продължаващи здравословни проблеми. Бяха обмислени и други центрове за възрастни хора, но Джаксън беше в списъка на чакащите.

Според проучване на Националната медицинска библиотека чернокожите хора присъстват повече в старчески домове в сравнение с подпомогнат живот и системният расизъм може да играе роля в че. Освен това те може да имат по-малък достъп до общности за подпомагане на живот поради предположението, че не могат да си го позволят или целевата клиентела на заведенията.

„Други фактори, свързани със системния расизъм, като расовата сегрегация в жилищата, също могат влияят на черно-бялото несъответствие при употребата на LTC [дългосрочни грижи]“, се казва в проучването. „Изследванията показват, че чернокожите обитатели на старчески домове са по-склонни от белите обитатели на старчески домове да получават грижи в по-нискокачествени условия.“

По време на престоя си в центъра Джаксън твърди, че апартаментът й е бил наводняван многократно дори след тя беше ремонтирана от ръководството, оставяйки я ранена, съобщи KC Star. Когато Джаксън и нейната медицинска сестра поискаха от ръководството повече време за преместване поради прекъсване на електрозахранването, те не помръднаха. Джаксън продължи да опакова вещите си с несигурност къде ще живее след това според магазина.

„Отслабнах толкова много поради стрес и всъщност нямам с кого помощ“, каза Джаксън пред изданието миналата седмица, като по-късно добави: „Имам много здравословни проблеми. не мога да работя Ако можех да работя в Макдоналдс или нещо друго, което да допълва доходите ми, бих го направил, но не мога да го направя. Трудно е дори да стоя на краката си.“

Щракнете тук, за да прочетете цялата история.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР