Нямам абсолютно нищо против малките хора! Не знам Комисията по

...
Нямам абсолютно нищо против малките хора! Не знам Комисията по
Коментари Харесай

Разследват Коцето и Фънки заради подигравателни клипове с малките хора

" Нямам безусловно нищо срещу дребните хора! Не знам Комисията по дискриминация да ни проверява. Няма защо да ме упрекват, не съм срещу дребните хора. Коцето е индивидът, който може да ви даде по-пълна информация. "
Това показа пред " България Днес " Димитър Ковачев-Фънки. Музикантът бе сюрпризиран от почналата против него и фолкпевеца Константин инспекция от Комисията за дискриминация (КЗД).

Звездното дуо ще бъде тествано поради подигравателни клипове в платформата TikTok. На 21 януари Комисията за отбрана от дискриминация се е самосезирала по отчет на Орлин Колев.

Коцето и Фънки постоянно разгласяват смешни видеа в обществената платформа. В този, поради който са обект на инспекция, се вижда по какъв начин дребен човек скача във вода, а на идващия кадър двамата " шоумени " се вършат, че са го уловили в чувал и го ритат. На феновете е ясно, че видеото е монтаж и никой не е потърпевш физически, само че съгласно мнозина клипът злепоставя дребните хора.

" Това са майтапи, а не обиди! Не разбирам с какво наскърбяваме някой ", споделя Фънкин.

Според пострадалите публикуваният видеоклип слага дребните хора в

обидна, унизителна, принизяваща и накърняваща достолепието им среда.

" Запознати сме със случая и с клиповете в платформата още от самото им основаване. Наши членове подадоха сигнали по тематиката. Знаем и за подадената тъжба за дискриминация в КЗД и надлежно ще я подкрепим като организация. Всички могат да се включат от нашата организация като пострадали, в случай че решат. Но желая да кажа, че тази " преживелица " е неприемливо да се случва в света, в който живеем ", сподели Светлин Чернев, водач на организацията за дребните хора.

" В момента тече инспекция. По тази причина не можем да дадем повече информация. Вероятно при започване на април ще имаме съвещание по случая " - споделиха от Комисията по дискриминация.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР