Няма значение кой управлява държавата, когато има природно бедствие. Природното

...
Няма значение кой управлява държавата, когато има природно бедствие. Природното
Коментари Харесай

Симеонов: Застрахователна култура на българина е много ниска

 Няма значение кой ръководи страната, когато има естествено злополучие. Природното злополучие не се преценява с политическата обстановка, с ръководството. Това съобщи заместник-председателят на Народното събрание от " Обединени патриоти " и водач на НФСБ  след чуването на четирима министри за обстановката в страната след изобилните превалявания и подхванатите дейности от виновните институции.

По думите му, всевъзможни опити да се хвърля укор за дейности за превъзмогване на следствията от естествените бедствия са глупава, обикновена, повърхностна политическа акция.

Слава Богу, че имаме дейни министри, които знаят какво вършат и могат да го обяснят, разяснява той.

В случая имаме съответни дейности, ангажираност на целия административен, държавен, механически, професионален уред, разяснява Симеонов и моли депутатите да уважат напъните на хората.

Той означи, че никой не може да планува в какъв мащаб ще бъде естественото злополучие. Когато са планувани дъждовните системи на градовете, те са планувани за по-малко вода. Тогава е нямало такива превалявания, уточни Симеонов. По думите му, язовирите и каскадите също са планувани за един средногодишен приток на вода.

Според него, хубавото е, че след незабавните дейности и законовите промени през 2018 година, сега няма скъсани стени на язовири, не престават ремонтите и резултатите са налице. " Нямаме " Цар Калоян ", уважаеми сътрудници от Българска социалистическа партия и от Движение за права и свободи ", сподели Симеонов.

Какво да се направи, когато къщата е издигната на натурален водосбор при огромен дъжд и жителят не си е платил 100 лв. да си отбрани къщата за цяла година, разяснява той. Тук би трябвало да се работи в посока повишение на общата застрахователна просвета на българското общество, която е ниска, сподели Симеонов.

И разяснява, че тези истини би трябвало да се изясняват, а не да се трансформира естественото злополучие в мотив за политическа кандърма и политически офанзиви.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР