Няма значение дали говорите английски или не - бисквитите говорят

...
Няма значение дали говорите английски или не - бисквитите говорят
Коментари Харесай

Английска коледна бисквита

Няма значение дали говорите британски или не - бисквитите приказват на вашия език

Необходими Продукти

● брашно - 260 г
● сол - 1/2 ч.л.
● масло - 225 г стайна температура (висококачествено)
● пудра захар - 60 г
● шоколад - 150 г полусладък за потапяне

Начин на подготвяне

Фурна - 175 градуса.

Плоска тава покрита с хартия за печене.

Работи се с миксер.

В купата на миксера се разрушава маслото до крем или към 2 минути на висока скорост. Добавя се захарта и се разрушава до гладка примес, към 4 мин. още веднъж на висока скорост.

Наведнъж се прибавя брашното и се разбърква на ниска скорост, до момента в който се одобри. Ако тестото е прекомерно меко, това зависи от мекотата на маслото, се завива във фолио и се оставя за 15 минути в ледник, само че не е наложително, тъй като това тесто не лепи по ръката.

Дели се на две елементи. Всяка се слага сред две хартии за печене и се разточва с дебелина към 5/6 мм. Така разточеното тесто дружно с хартията се оставя на студено, до момента в който изцяло замръзне и стане доста твърдо.

По този метод се печели малко време, тъй като то към този момент е разточено, готово за работа и остава единствено да се изрежат кръговете /формите. Тъй като се подготвят за Коледа може да се употребяват разнообразни коледни формички, елхи, звезди, еленчета и други, само че обичайно се подготвят бисквитите в кръгла форма.

Формата за изрязване е към 6/7 см и наложително от едната страна е вълнообразна. Този миг с вълнообразната форма на бисквитата се загуби при печенето, може би е нужна по-едра вълнообразна формичка.

Подреждат се в тавата за печене с разстояние една от друга. Пече се на 175 градуса - към 13/15 мин.

Тази бисквита има изразен златист цвят от другите маслени бисквити, малко повече е препечена, с цел да бъде прелестно хрупкава.

Разтопява се 90 г полусладък шоколад на водна баня на сдържан котлон. След като се разтопи се смъква от котлона и се прибавя останалото количество шоколад, доста ситно нарязан. Разбърква се до стопяването му.

Всяка бисквита от едната страна се потопява в шоколад. Подреждат се върху хартия за печене, до момента в който се втвърди шоколадът.

Бисквитите се съхраняват в кутия/стъклен буркан за бисквити и имат период на валидност към 2-3 седмици. Може и да се замразяват.

Тази бисквита е фина и в нея не участват никакви аромати, като ванилия дестилат или други. Основен мирис е маслото, по тази причина тя се работи единствено с висококачествено масло.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР