Няма значение дали атакувате завоите към морето, или сте в

...
Няма значение дали атакувате завоите към морето, или сте в
Коментари Харесай

10-те най-добри песни за шофиране

Няма значение дали атакувате завоите към морето, или сте в запушване напът за супермаркета – предната седалка на колата ви става надалеч по-приятно място, в случай че си пуснете подобаващата музика.

А също и по-безопасно! Британски учени потвърдиха, че хората, които слушат обичаната си музика, са по-съсредоточени и по-трудно заспиват зад кормилото. Естествено, „ подобаващата “ музика зависи от усета ви и може да се простира от Вивалди до Napalm Death.

Автомобилният уебсайт Auto On Air сформира лист с най-хубавите песни за каране по два непоклатими критерия: да са енергични и тематично подобаващи. Ето 10-те най-хубави песни за шофиране.

10. Bruce Springsteen – Born to Run

Естествено, че златното момче на щатския рок не би пропуснало да възпее автомобила – самото туптящо сърце на Америка. Тези бързи китари и неочакван саксофон ще накарат и вас да се почувствате „ родени да бягате “.

9. Johny Cash – Highway Man

Кънтри-музиката си е основана за пътешестване (и за тираджии, както споделяше Хауърд Стърн). Класическият избор е „ On The Road Again “ на Уили Нелсън, само че ние предпочетохме това парче за магистрални бандити на титана Джони Кеш.

8. The Wallflowers – One Headlight

Една по-съвременна калифорнийска тайфа, която е доста подобаваща за път – с простоват, само че жив темп и текстове, които те подканят да припяваш.

7. Led Zeppelin – Ramble On

Почти не се сещаме за парче на рок-боговете, което да не е уместно за шофиране. Но тъй като въпреки всичко трябваше да изберем едно, претекстът „ време е да продължа да бродя “ надви.

6. Stealers Wheel – Stuck In the Middle With You

Замислено като подигравка на Боб Дилън, това парче на Джери Рафърти и до момента е една от най-свежите мелодии за дълъг път. Текстът „ Клоуни вляво, палячовци вдясно, а аз съм затънал по средата с теб “ в действителност се отнася за едни договаряния сред Джери и звукозаписните компании.

5. The Guess Who – American Woman

Честно казано, това парче не дава отговор на единия ни немилостив аршин – в него въобще не става дума за пътища, коли и каране. Но звукът – звукът просто ни кара да си представим Ford Mustang и 500 конски сили.

4. Tom Petty – Runnin’ Down a Dream

Към фантастичната китара прибавете и текста („ Чувствах се толкоз добре, като че ли мога всичко/ пуснах круиз-контрола и потрих очи “), и ще разберете за какво това парче е в саундтрака на емблематичната игра Grand Theft Auto.

3. The Beatles – Drive My Car

Песен с сходно наименование нямаше по какъв начин да не попадне в десетката, даже и да не беше на най-великата група за всички времена. Няма да усетите по какъв начин ще започнете да припявате „ Beep-beep, beep-beep, yeah “.

2. Steppenwolf – Born To Be Wild

Безсмъртна класика, която постоянно ще свързваме с моторите поради митичния филм „ Easy Rider “, с Денис Хопър, Питър Фонда и младия Джак Никълсън („ Get your motor runnin’ / Head out on the highway “).

1. Deep Purple – Highway Star

Абсолютен химн на скоростта („ Никой няма да победи моята кола/ тя ще бие скоростта на светлината “), това е и песента, провокирала най-вече произшествия съгласно едно изследване на What Car. Изобщо не ни пука…

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР