Няма засилен миграционен натиск. Напротив, има трайна тенденция за неговото

...
Няма засилен миграционен натиск. Напротив, има трайна тенденция за неговото
Коментари Харесай

Калин Стоянов в НС: Няма засилен миграционен натиск

Няма засилен миграционен напън. Напротив, има трайна наклонност за неговото понижаване. Това съобщи министърът на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов по време на чуване в Народното събрание, в отговор на въпрос от Иван Иванов („ Българска социалистическа партия за България “) по отношение на случаите с мигранти.

„ От началото на тази година досега имаме предотвратени 5200 опита за нелегално прекосяване на българо-турската граница, за същия интервал предходната година те са били 15 600. Разликата е три пъти “, уточни Стоянов.

По думите му арестуваните навътре в страната от началото на годината досега са 260, а за същия интервал през 2023 година те са 1260. Министърът в оставка разяснява и думите на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, че „ в България се прибирали убийци и изнасилвачи от Афганистан и Сирия “, и уточни, че става въпрос за шестима български жители, с персонални документи, които са отишли в Германия и са направили разнообразни закононарушения, за които са изтърпели присъди там, и по-късно са върнати в България.

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР