Няма внесена оставка на военния министър Стефан Янев, но ако

...
Няма внесена оставка на военния министър Стефан Янев, но ако
Коментари Харесай

Никола Минчев: Ако оставката на Стефан Янев дойде в НС, ще я разгледаме

Няма импортирана оставка на военния министър Стефан Янев, само че в случай че постъпи в Народното събрание, ще бъде прегледана. Това сподели по Нова телевизия ръководителят на Народното събрание Никола Минчев.

" Аз като част от Народно събрание мога да кажа, че оставката не е на дневен ред при нас. Това е въпрос, който изпълнителната власт би трябвало да реши, в границите на Министерския съвет. Ако пристигна в Народно събрание, ще я разгледаме ", несъмнено ", посочи той.

" Това, което виждам, мога да го дефинира единствено като война ", разяснява още ръководителят на Народното събрание в паралел на думите на военния министър, че към момента не можем да го назоваваме по този начин, а военна интервенция ", заради което от Демократична България приканиха за оставка.

" Министърът на защитата употребява по-умерени термини, само че персонално аз считам, че това не е задоволително за случая ", разкритикува Янев парламентарният началник. " В момента, казвайки, че това е война и не съм склонен с терминологията на министъра на защитата, това е мое персонално виждане, не сме изготвили обща позиция на парламентарната група по въпроса ", означи Минчев, който е член на ПГ на " Продължаваме Промяната ".

" От изпълнителната власт се чуха разнообразни дефиниции, само че и министър председателят беше безапелационен, че това е война, по този начин го определихме и след съвещанието при президента ", разяснява Минчев.

На въпрос дали, в случай че Демократична България внесе искане за оставка на Янев, това може да разклати обединението, той отговори, че не мисли, че може чак да разклати обединението.

" Нормално е да има разнообразни визии в една коалиция ", разяснява ръководителят на Народното събрание и означи, че обединението е постоянна.

България може да окаже филантропична помощ на Украйна, даже в бюджета, който гласувахме в Народното събрание, беше призната и нова наредба, която дава тази опция на изпълнителната власт, сподели още Никола Минчев.

" България няма да бъде страна, която изоставя Украйна или която не работи солидарно със своите съдружници от Европейски Съюз и НАТО ", уточни Минчев.

Според него за страната ни няма риск от военни дейности. Рискът за нас произтича от това, че сме енергийно подвластни от Русия, сподели той.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР