Няма възможност „Турски поток“ да ни заобиколи, още повече, че

...
Няма възможност „Турски поток“ да ни заобиколи, още повече, че
Коментари Харесай

Румен Овчаров: Ние сме рецидивисти по прекратяване на енергийни проекти


Няма опция „ Турски поток “ да ни заобиколи, още повече, че огромна част от него през българска територия е квалифициран. Но ние сме рецидивисти по преустановяване на огромни енергийни планове, дано си спомним „ Южен поток “. Това разяснява Румен Овчаров пред bTV във връзка предизвестието на съветския президент Владимир Путин, че България бави построяването на плана.

Към края на годината в едната си част този план трябваше да е подготвен – най-малко връзката със Сърбия, сподели Овчаров.

Според него Путин много безгрижно предизвестил България, тъй като не е страната ни тази, която би забавила прекратяването на преноса на газ през Украйна. Истинската причина за забавянето на това е строителството на „ Северен поток “, което също върви след плануваните периоди, защото там се е забавило строителството през Дания.

Обръщането на потока на природния газ и това, че от Нова година ще получаваме съветски газ не през Румъния, а през входната точка с Турция, няма да аргументи прекъсване на доставката на гориво през България, безапелационен е Овчаров.

Той разяснява предстоящото посещаване на американски експерти в АЕЦ „ Козлодуй “ с думите, че „ щом идват американски експерти, значи Съединени американски щати ще желаят нещо. Било да купим изтребители, било да сменяем съветското нуклеарно гориво в АЕЦ „ Козлодуй “ с американско “. Овчаров напомни, че Съединени американски щати от дълго време пробват да продават такова гориво, в Чехия да вземем за пример цяла година се провеждали опити, също и в Украйна, само че били несполучливи.

Според Румен Овчаров борбата зад кулисите в Българска социалистическа партия напълно не е приключила. Опозицията в партията обаче била на правилото „ Дайте да я свалим тази “ и нямала никакви политически правила.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР