Няма вариант, в който да подкрепим не само правителство на

...
Няма вариант, в който да подкрепим не само правителство на
Коментари Харесай

Цончо Ганев, Възраждане: Няма как да подкрепим правителство на ГЕРБ, тъй като искат влизане в еврозоната

Няма вид, в който да подкрепим освен държавно управление на ГЕРБ, а и на която и да е друга от политическите сили в Народното събрание. Това съобщи в студиото на " Още от деня " заместник-председателят на Народното събрание и народен представител от ПГ на " Възраждане " Цончо Ганев.

" Ние имаме цивилизационни разлики във връзка с генералните политики на къде би трябвало да върви България. Няма по какъв начин да подкрепим държавно управление на ГЕРБ в случай, че те работят и желаят влизане в еврозоната. На есен ще има референдум, тъй като 604 000 подписа има събрани за привикване на референдум и не е обикновено тези политически партии в Народното събрание да омаловажават вота на повече от 10% от българските гласоподаватели ", уточни Ганев.

Той посочи, че партиите в Народното събрание, като се изключи " Възраждане ", желаят да се одобри и бюджет с 3% недостиг, с цел да се влезе в еврозоната, което по думите му е безумство. Против сме и повече от 20 години в България да има американски бази. А ГЕРБ и всички останали партии са изрично да има такива бази у нас, добави Цончо Ганев.

Той сподели, че образуваните комисии в Народно събрание са без ръководители сега поради първите две политически сили и тъй като към момента не могат да се схванат по какъв начин да ръководят дружно.

Ганев разяснява и следствието на опита за нападение против основния прокурор Иван Гешев. Според него, каквито и да са последствията, вижда се, че гърмеж има.

" Това е атентат против основния прокурор - без значение дали се споделя Гешев, Цацаров или който и да било. Това е атентат против страната като цяло. Грешката на заместника на Гешев по никакъв метод не трансформира обстоятелството, че има атентат. От тук нататък дано следствието да реши кой е отговорен и кой го е направил това ".

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР