Срещата беше много полезна в няколко отношения. Видя се това,

...
Срещата беше много полезна в няколко отношения. Видя се това,
Коментари Харесай

Николай Денков: Не можем да подкрепим първия мандат, но може да се търсят решения за втория мандат

Срещата беше доста потребна в няколко връзки. Видя се това, че имаме общи цели и цели, само че се видя и ясно, че дали те могат да бъдат реализирани по метода, по който предлага ГЕРБ, е изцяло неразбираемо. Основният проблем е, че липсва доверие сред двете политически сили и има причина за тази липса на доверие. Това сподели в " Още от деня " учен Николай Денков от ПП-ДБ след срещата на политическата групировка с номинираната за министър председател от ГЕРБ-СДС Мария Габриел.



Денков сподели, че за неналичието на доверие е даден образецът от през днешния ден, че не е спазено джентълменското съглашение да бъде определен ръководител на правната комисия. За него различен образец е и това са дебатите по управническата стратегия, която в единия ден всичко по нея е било наред, вторият ден от ГЕРБ са споделили, че не е задоволително добра, а на третия ден са я пратили до други политически сили, все едно е обща. Заяви, че с цел да се построи доверие, би трябвало да се мине през доста стъпки.

Според Денков за парламентарно взаимоотношение може да се приказва единствено по гласуването на законите и всичко обвързвано с решенията на Министерски съвет, само че това не значи общо държавно управление.

" За момента нямаме смяна по нашето решение. Поехме като ангажимент с информацията от през днешния ден да минем през нашите национални препоръки. Но се колебая, че би могло да се вземе бързо решение, което да променим това, което имаме сега. Но би трябвало да стоим отворени в търсене на решения в границите на нашите ограничавания. Не можем да подкрепим първия мандат това е ясно, само че може да се търсят решения по втория мандат ", сподели учен Денков.

По думите му сега напълно е топката в полето на ГЕРБ, които имат първия мандат.

От ПП-ДБ имат подготвеност, в случай че решат те решат да търсят развиване, да го търсят във втория мандат.

По проблема " Гешев " съобщи, че единствено за няколко дни Иван Гешев, който до момента е бил всевластен и недостижим, в този момент всички са се отрекли от него.

" Това, което е значимо е, не просто да се смени единия основен прокурор с друго лице, което има същите характерности, а да се организира дълбока промяна, което изисква и смяна в няколко закона, а и смяна в Конституцията ", сподели Денков.

Все отново дефинира настояването за премахване на основния прокурор като " добра първа стъпка, само че закъсняла с три години ".

Вижте целия диалог във видето
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР