Няма такова нещо ротационен председател. Това е някаква новост в

...
Няма такова нещо ротационен председател. Това е някаква новост в
Коментари Харесай

БСП и „Възраждане“ няма да подкрепят Росен Желязков за председател на Народното събрание

Няма такова нещо ротационен ръководител. Това е някаква оригиналност в българската политика – джентълменско съглашение, съобщи Георги Свиленски от „ Българска социалистическа партия за България “ в коментар на постигнатата през вчерашния ден сделка сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за избор на ръководител на Народното събрание.

„ Ние през цялата акция обяснявахме, че двете политически сили на процедура са едно и също. И откакто българските гласоподаватели са си дали гласа за това нещо, а точно изпращане на оръжия за Украйна, на други помощи, пазаруване на F-16, а не обществена политика – това се получава в българския парламент. Двете партии съставляват едни и същи ползи “, сподели Свиленски пред Българска национална телевизия.

Той беше безапелационен, че няма да поддържат Росен Желязков за ръководител на Народното събрание.

Депутатите от „ Възраждане “ няма да поддържат номинацията на Росен Желязков за ръководител на 49-ото Народно заседание. Това съобщи пред БНТ лидерът на партията Костадин Костадинов на влизане в Народното събрание.

Той подсети, че партията му е издигнала своя кандидатура за ръководител на националното заседание – на юриста Петър Петров.

„ След като патерицата на ГЕРБ ще поддържа Росен Желязков няма по какъв начин нашият претендент да бъде определен явно “, сподели Костадинов, като посочи, че под „ патерицата на ГЕРБ “ засяга ПП-ДБ.

Председателят на „ Възраждане “ разгласи още, че през днешния ден от партията ще внесат предложение в националното заседание за унищожаване на американски бази у нас. Той обвърза приемането на това предложение с договарянията за конституционно болшинство.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР