Няма спор в това, че като цяло газираните напитки не

...
Няма спор в това, че като цяло газираните напитки не
Коментари Харесай

Умът сече като бръснач от газирани напитки

Няма спор в това, че като цяло газираните питиета не са по никакъв начин потребни. Въглеродният двуокис в тях подтиква секрецията на стомашните сокове и предизвиква отичане на корема. Газираните сокове не са целесъобразни при хора с разнообразни хронични болести като алергии, прекалено телесно тегло, гастрит, язва. Освен това съгласно американски учени сладките газирани питиета усилват опцията за затлъстяване съвсем двойно.

Това не е всичко: газирани питиета предизвикват развиването на кариеси, изтъняват костите, ненапълно са свързани с образуването на камъни в бъбреците поради фосфорната киселина в тях, могат също да причинят диабет.

Да, това са все негативни качества на газираните питиета. Но, ето, че учени откриха и позитивно качество. Установено бе, че газираното избистря мозъка и ни освобождава ни от тези тежки мисли и отмалялост, насъбрани денем.

Изводът е в резултат на изследване на учени в университета в Южна Дакота, Съединени американски щати.

Те поучават когато ни следва да вземем значимо решение в живота си, просто да изпием една чаша от обичаната ни безалкохолна питиета.

Вследствие на газираното, леко се покачва равнището на захар в кръвта. А това оказва помощ да взимаме мъдри решения. От друга страна, неналичието на глюкоза в организма, води до импулсивни решения.

В анкетата на учените взели участие 65 студенти. Те трябвало да отговорят на въпрос, чиито вероятни отговори били да вземат известна сума пари сутринта или да получат по-висока сума, само че по-късно денем.

Половината от участниците дали отговор на гладен корем, а другата половина - откакто изпили засладено газирано пиво. " Десет минути след сладкото пиво участниците бяха по-склонни да получат по-висока сума, само че по-късно ", изяснява един от психолозите в опита Сао Тян Ванг.

Изследването е извършено за да се разбере дали равнището на кръвната захар контролира освен навиците за хранене, само че и взимането на значими решения.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР