Няма съобщения в нашите среди, както и официално до властите,

...
Няма съобщения в нашите среди, както и официално до властите,
Коментари Харесай

Няма оплаквания у нас от партидата на АстраЗенека, спряна в Австрия заради починала жена |

Няма известия в нашите среди, както и публично до управляващите, за някакви проблеми при слагането на партидата ваксина от АстраЗенека, която бе спряна като защитна мярка в Австрия, до момента в който се проверява смъртен случай на жена и болестта на различен човек след имунизация от партидата. 

Трябва да имам поради, че и при конкурентните ваксини първоначално имаше случаи в други европейски страни, много по-голям брой, само че не бяха спрени ваксините. Нека да изчакаме окончателните резултатите от инспекцията. Няма основания за паника на този стадий. 

Това съобщи ръководителят на Сдружението на софийските общопрактикуващи лекари Георги Миндов във връзка информацията, че България е сред страните получила имунизациите от партида ABV5300. По думите му към този момент никой от пациентите не се е оплакал от странични резултати при слагане на препарата на „ АстраЗенека “, разнообразни от нормалните -  болежка на мястото на убождане и краткотрайна температура. 

На маймуни ни направиха, луди станахме. Колегите желаят да се откажат и аз ги разбирам, съобщи обаче доктор Миндов във връзка неналичието на ваксини за персоналните лекари в столицата. 

При дефицит на ваксини би трябвало да се съблюдава направеният имунизационен проект. Не може някой, който се е записал за имунизация през януари, да бъде изпреварен от някой, който оня ден се е записал в електронния указател, безапелационен бе доктор Миндов. 

По думите му хората от четвърта фаза на имунизационния проект би трябвало да са с приоритет. Тя обгръща жителите над 65-годишна възраст и тези с хронични болести. Лекарят даже предложи разпределението на дозите да е три към едно в интерес на пациентите от имунизационните етапи. Миндов се оплака и от неналичието на организация преди началото на имунизирането на записалите се в електронните регистри, което стартира тази заран.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР