Няма репресии, има нормални полицейски действия. Най-накрая влязохме в Европа,

...
Няма репресии, има нормални полицейски действия. Най-накрая влязохме в Европа,
Коментари Харесай

Василев: Репресия е, когато студентите ги бият зад колоните |

Няма репресии, има естествени полицейски дейности. Най-накрая влязохме в Европа, съобщи вицепремиерът и финансов министър Асен Василев в коридорите на Народното събрание във връзка снощния арест на някогашния министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов. 

" Това са дейности на Министерство на вътрешните работи и съответните прокуратури, това което мога да ви кажа, е че най-сетне се работи, което съгласно мен е една доста хубава стъпка. Изглежда, че най-сетне се работи по сигнала на Васил Божков и по отчета на Агенция за държавна финансова ревизия от предишното лято ", съобщи той. 

Тогава Агенцията за финансова ревизия откри, че има нанесена вреда на  бюджета в размер на 556 милиона лв. поради бездействието на Държавната комисия по хазарта на директно послушание на Владислав Горанов. 

" Тогава не бяха предприети никакви дейности, с цел да се защитят тези 556 милиона на данъкоплатците. Най-накрая виждаме, че има една най-малко дребна стъпка в тази посока. Тези дейности въпреки и късно се радваме, че се подхващат ", сподели вицепремиерът. 

По думите му, с цел да има политическа чистка, би трябвало " репресираните "  лица да са във властта, а нито едно от тези лица не е във властта. 

" Хайде да си приказваме за принуда  - принуда е когато студентите ги бият зад колоните на Народното събрание. Репресия е когато оковеш човек и 5 часа го държиш с белезници  на площада, с цел да го видят и снимат всички. Имаше ли такива фрагменти нощес? Нямаше.  Защо нямаше такива фрагменти? Защото полицията си вършеше работата по закон ", съобщи Асен Василев. 

Той сподели още, че няма информация дали Министерство на вътрешните работи готвят още арести на някогашни министри на ГЕРБ, само че че в случай че има причина за това, би трябвало да се съблюдава законът. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР