Няма промяна в българската позиция по отношение на РС Македония.

...
Няма промяна в българската позиция по отношение на РС Македония.
Коментари Харесай

Вигенин: Няма промяна в позицията ни за РСМ

Няма смяна в българската позиция във връзка с районен съд Македония. Съществува консенсус от 2019 година по този въпрос и той бе препотвърден по време на срещата Консултативния съвет по национална сигурност при президента. Това сподели зам.-председателят на Народното събрание и някогашен министър на външните работи Кристиан Вигенин.

Според него визитата на българския министър председател Кирил Петков в Скопие предходната седмица е постигнала една значима цел. България се опита да ангажира повече македонската страна, както и да има създаване на доверието сред двете страни, с цел да се стигне до решение на по-трудните въпроси, сподели още той пред Българска национална телевизия. Вигенин уточни като въпроси за решение - правата на българите, смяната в учебниците и целият разказ, който съществува в РСМ, по отношение на България.

Заместник-председателят на Народното събрание счита, че не може да има прогрес без доверие. " Няма периоди. България няма аргументи да бърза. Топката е в полето на македонската страна ", акцентира Вигенин и заяви, че следва по-голямо партньорство сред парламентите на двете страни. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР