Няма промяна в българската позиция по казуса със Северна Македония,

...
Няма промяна в българската позиция по казуса със Северна Македония,
Коментари Харесай

Янев увери: Няма промяна в позицията ни за Северна Македония


Няма смяна в българската позиция по проблема със Северна Македония, разгласи министър председателят Стефан Янев по време на днешния блиц надзор в Народното събрание. Той добави, че няма нещо, което обществеността да не знае във връзка с тази позиция. Тя е непрекъсната и неизменима, добави служебният министър председател. На вчерашното съвещание на Министерския съвет също бе взето решение позицията на София да остане непроменена.

„ Нашата позиция е, че районен съд Македония и страните от Западните Балкани заслужават своето европейско бъдеще. България целеустремено през годините е давала своя принос да могат тези страни да извървят своя път към европейското бъдеще. Конкретно във връзка с РСМ, имаме подписан контракт за добросъседство, който е явен “, изясни Стефан Янев пред депутатите.

Според решението на държавното управление, България ще се придържа към Декларацията на Народното събрание от 10 октомври 2019 година по отношение на разширението на Европейски Съюз и Процеса на стабилизиране и асоцииране на Република Северна Македония и Република Албания, както и към Рамковата позиция по отношение на европейската вероятност на Република Северна Македония и Албания, призната от Министерски съвет на 09 октомври 2019 година и подкрепена с декларацията на Народно събрание от 10 октомври 2019 г ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР