Няма придвижване на военна техника през България за конфликтната зона

...
Няма придвижване на военна техника през България за конфликтната зона
Коментари Харесай

Военната техника, която се придвижва през България, е за учения, а не за Украйна

Няма напредване на военна техника през България за конфликтната зона в Украйна, техниката е за учения. Това сподели министърът на защитата Драгомир Заков пред парламентарната комисия по защита.

" Това се употребява за втълпяване на боязън в българско общество, че, видите ли, български танкове се изнасят за към Украйна или български бойци отиват на фронта. Това няма безусловно никаква връзка с напредване на каквато и да било техника или въоръжени сили през територията на България за конфликтната зона в Украйна. Ако с такива вести и фотоси в обществените медии вървят положителни акции, това са подправени вести ".

Заков увери депутатите, че военното министерство обмисля разновидности за обезпечаване на изтребители преди да дойдат закупените от страната ни Ф-16. Обмисля се вид и да бъде продължен ресурсът на МиГ-29.

" Работим интензивно, в това число по благоприятни условия с нашите съдружници. Не работим нито с Русия, нито с Беларус по възможните благоприятни условия за удължение на МиГ-29 допустимо най-дълго, с цел да затворим този вероятен интервал на разлика. Основната концепция е българските военновъздушни сили да не изгубят дарба ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР