Няма причина България да не подпише декларацията за влизане на

...
Няма причина България да не подпише декларацията за влизане на
Коментари Харесай

Даниел Лорер: Румен Радев вкарва България в международна изолация

Няма причина България да не подпише декларацията за влизане на Украйна в НАТО

Там не се споделя по кое време това ще се случи. Румен Радев трансформира България в политически остров и вкарва страната в изолираност. 

„ Президентството би трябвало да сплотява българския народ. Президентството и служебните държавни управления се политизират, тъй като се пробват да основават и управляват държавни политики. Пример за това е търсенето на нови изтребители тъкмо в този миг “, заяви пред Даниел Лорер от „ Продължаваме промяната ”.

" В момента има тест пред ГЕРБ да се оправдават пред българското общество. В „ Продължаваме промяната ” сме уверени, че те към момента не са подготвени на това. ", сподели Лорер.

" Цялата политическа отговорност за това предходното държавно управление да падне е на „ ИТН ”, ГЕРБ и Движение за права и свободи. Сега две от тези партии са в Народното събрание и откакто гласоподавателят им е дал своя вот първото място на изборите (на ГЕРБ-СДС – бел. ред.), тяхна е отговорността да сформират работещо болшинство. Със сигурност ние не бихме управлявали дружно с „ Възраждане ”, следва да забележим дали ГЕРБ ще го създадат ", съобщи Лорер.

" Продължаваме промяната " се трансформираме от протестна вълна в същински виновен политически фактор и това занапред ще отеква, когато 48-ото Народно заседание стартира работа ", съобщи Лорер.

" Ако вторият мандат стигне до нас, ще подходим отговорно. Ще съберем Националният съвет и вземем решение ", добави той и продължи: " За нас на първо място е значимо идващото държавно управление да има ясни политики в два съществени аспекта – евроатлантическа ориентировка на България и битка с корупцията. Третият аспект – битката с инфлацията и икономическото здраве на страната, считам, че всички партии ще покажат отговорност. "

" Националният съвет ще реши дали да поддържа държавно управление с мандат на ГЕРБ. Не мисля, че на този стадий е допустимо да бъдем част от обща коалиция, само че имам вяра, че в идващия парламент ще има общи решения, когато се касае до евроатлантическото бъдеще на страната ", съобщи още Лорер.

По думите му дейностите на служебния кабинет на Гълъб Донев са притеснителни.

Действията на служебния кабинет не наподобяват като такива на длъжностен, а на политически кабинет, който се готви да ръководи дълго. Виждаме наклонност служебното държавно управление да се политизира. Защо беше борбата за „ Газпром ” като те декларират, че проблем в действителност няма, попита Даниел Лорер. 
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР