Няма пострадали български граждани при инцидента в Пирот, където дерайлира

...
Няма пострадали български граждани при инцидента в Пирот, където дерайлира
Коментари Харесай

България не носи отговорност за инцидента в Пирот, но предлага помощ

Няма потърпевши български жители при случая в Пирот, където дерайлира български товарен трен, претрупан с амоняк . Това съобщи за Българска национална телевизия българският консул в Ниш Димитър Цанев. Той посочи, че българи са уведомили за случая генералното консулство в Ниш. След обзор на шест от тях се оказало, че положението им не е притеснително и са освободени.

Консулът изясни, че има потърпевши 51 сръбски жители и гръцки жител в болница.

Заместник-министърът на превоза Красимир Папукчийски удостовери, че няма потърпевши българи.

Влакът е с български товар, само че няма по какъв начин да се търси отговорност от страната ни за случилото се , защото все още на дерайлирането композицията е била оперирана от сръбските държавни железници, разясни той.
 Извънредно състояние в Пирот. Влак с амоняк дерайлира
Извънредно състояние в Пирот. Влак с амоняк дерайлира

Засега не е ясно какво е предизвикало случая

Всички 20 вагона са френски и немски като са наети, превозени от български частен оператор до границата със Сърбия, където композицията е предадена на сътрудниците от сръбския държавен железопътен оператор. Машинистите са от страна на сръбския оператор. Не може да се търси отговорност от България в случай, че сръбските железници са приели механически влака на границата, безапелационни са от МТС.

Папукчийски разясни, че България е предложила помощ за справяне с случая.

По информация на българските управляващи са се обърнали 3 вагона от композицията. При дерайлирането има спукан балон на едната от амонячните цистерни, което е довело до сериозен разлив. От другите два обърнати вагона е имало теч откъм капаците, само че той бързо е овладян.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР