Няма по-належаща тема за България от демографските проблеми. Това каза

...
Няма по-належаща тема за България от демографските проблеми. Това каза
Коментари Харесай

Вицепремиерът Йотова: Дечмографската криза е най-належащият проблем пред България

Няма по-належаща тематика за България от демографските проблеми. Това сподели вицепрезидентът Илияна Йотова по време на полемиката „ Готови за бъдещето? Демографската картина – цената на неравенствата “ в " София Ивент Център ". Форумът е проведен от Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент. 

Йотова акцентира, че за президентската институция демографската политика е приет и съзнателен приоритет. 

Категорично няма да развеем бялото знаме във връзка с демографските проблеми. Сега е време да бъдат взети ограничения, сподели Йотова. За мен сигурността е в основата на разплитането на крепко стегналия ни за гушата демографски възел. Сигурност във всички аспекти, добави тя. Йотова уточни, че сигурността е на първо място обществена сигурност, като по думите ѝ това не може да се случи без лява политика. 

Вярваме в трайните решения, а не в решенията на парче, съобщи Йотова. Тя означи, че през последните години за жалост политиката е единствено пиар без наличие. По думите ѝ тактиките са останали единствено в правните папки и нямат развиване. Дали да продължаваме да пишем дълги и скучни тактики, или да помислим какви са същинските провокации на демографските проблеми на България, да ги обсъдим и да се намерят най-верните решения, попита Йотова. 

По думите й в България сме мощни с теоретичните постановки, само че липсват оферти за процедура. 

Демографската политика събира всички политики на едно общество и една страна, означи Йотова. Тя уточни още, че още от години  наред липсва дълготрайна визия за развиване. Произволните ограничения няма по какъв начин да основат среда, в която има правила, а не произвол, уточни Йотова. Според нея около избори необятно се популяризира по какъв начин да бъдат върнати българите в България. Тя означи, че това не може да бъде самоцел, когато един човек може самичък да избира кое е по-добре за него.  Можем да създадем тези условия, с които да върнем хората у нас, уточни Йотова. 

В основата на сполучлива политика е да се регистрират спецификите на обособените региони, счита Йотова. По думите й въпросът с териториалните проекти,  които са на дневен ред, ПВУ и митингите са образец за неналичието на дълготрайна политика. Сцената с протестиращите и властта от двете страни на мантинелата е тъжна картина на действителността на другия език на хората и ръководещите, на другия живот на хората в България и на отбрания кръг, позициониран на жълтите павета на София, разяснява Йотова. 

По думите й териториалните проекти, които е изпратило българското държавно управление по никакъв метод не дават отговор на Механизма за взаимен преход. По думите й в признатия механизъм през 2020 година се споделя, че нито един служащ или район не би трябвало да остава в бедствено състояние. Териториалните проекти, които изпрати българското държавно управление не дават отговор на тази съществена философия.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР