Няма по-логичен кандидат за подпуправител на БНБ от Андрей Гюров.

...
Няма по-логичен кандидат за подпуправител на БНБ от Андрей Гюров.
Коментари Харесай

Сабрутев: Андрей Гюров е логичният кандидат за подуправител на БНБ

Няма по-логичен претендент за подпуправител на Българска народна банка от Андрей Гюров. Така Венко Сабрутев от " Продължаваме промяната - Демократична България " разяснява пред публицисти в Народното събрание слуховете, че някогашният претендент за шеф на централната банка ще бъде един от двамата подуправители, който новият гуверньор би трябвало да избере. 

" Няма нищо по-нормално гуверньор на Българска народна банка да потърси за негов заместител някогашен претендент за гуверньор на Българска народна банка. Г-н Гюров е извънредно умел финансист със ужасно обучение ", сподели Сабрутев.

Следващият началник на Българска народна банка ще бъде определен във вторник на изключително съвещание на депутатите, а претендентите са двама - актуалният началник на банката Димитър Радев, повдигнат от ГЕРБ и Любомир Христов, повдигнат от " Възраждане ". Двамата показаха вижданията си за идващите 6 години за ръководство на Българска народна банка пред депутатите в отрасловата комисия. 

Третата кандидатура, издигната от Българска социалистическа партия, на Николай Каварджиклиев, беше оттеглена по-рано през днешния ден. 

Георги Ганев пък посочи, че след извършеното чуване, депутатите от ПП-ДБ ще се срещнат с концепциите на двамата претенденти и чак тогава ще вземат решение кого да поддържат във вторник. 

След това пък определеният нов началник има три дни, с цел да предложи свои подуправители. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР