Няма пътища от републиканската мрежа, затворени за леки автомобили, съобщи

...
Няма пътища от републиканската мрежа, затворени за леки автомобили, съобщи
Коментари Харесай

Няма затворени основни пътища заради снега

Няма пътища от републиканската мрежа, затворени за леки коли, заяви министърът на районното развиване Николай Нанков. Над 500 машини обработват пътните настилки в регионите, където вали сняг, съобщи Дарик.

Най-силен е снеговалежът в Софийска област, а все още сняг вали и в проходите на Стара планина, Родопите, областите Плевен и Ловеч. На места е краткотрайно лимитирано придвижването на тежкотоварни коли, сподели Нанков.

„ В някои старопланински проходи като Троян-Кърнаре е лимитирано придвижването за коли над 12 т, в Предбалкана - Рибарица-Шипково също. Беше краткотрайно лимитирано придвижването на тежкотоварни на Предела, по пътя за Банско с оглед опцията за по-добро разчистване от снегоподдържащите компании. Днес е натоварен трафикът от зимните курорти в посока София. На автомагистрала „ Люлин “ също имаше изобилен снеговалеж следобяд, само че няма никакви произшествия. Няколко случая има с леки и тежкотоварни коли в границите на денонощието. Един малко по-тежък, който е лимитирал придвижването на 347-и км на „ Хемус “ към Шумен. Там има краткотрайна организация на придвижването. Друга тежка злополука с леки коли няма. Имахме единствено една лека на сектора сред Кресна-Симитли, само че всичко е наред “, изясни Нанков.

Тази нощ се чакат минусови температури, а от вторник, сряда още веднъж ще завали сняг и температурите ще паднат.

Нанков прикани водачите да са готови за зимни условия и да бъдат изключително деликатни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР