Няма отговор, защото Здравната каса подписа смъртната присъда на нашата

...
Няма отговор, защото Здравната каса подписа смъртната присъда на нашата
Коментари Харесай

Дъщеря на починала: Здравната каса подписа смъртта на нашата майка

„ Няма отговор, тъй като Здравната каса подписа смъртната присъда на нашата майка. Самата интервенция коства 50 хиляди лв.. До февруари-март тези консумативи за аортната клапа не се е заплащала. Изведнъж вземат решение, че ще бъде заплащано съгласно стандартите на Европейски Съюз. ” Това сподели пред Нова телевизия дъщерята на умрялата Мария Теохарова - Радост Теохарова.

Съобразно страните, в които се правят тези интервенции, част от средствата се заплащат от пациентите. Питам българският пенсионер и работещ, какви пари получава на този стадий, с цел да може 95 % от хората да си разрешат заплащането на тези 10 хиляди лв.? И тук бяхме упрекнати, че надали не сме умъртвили нашата майка, тъй като сме чакали дълго. Не, ние чакахме тези 40 хиляди лв., с цел да доплатим останалите 10 хиляди лева”, сподели още тя.

Теохарова отхвърли изказванията на НЗОК, че решението да се чака е на околните на починалата, както и че у нас няма случаи на умряли хора, поради това, че нямат пари да доплатят за скъпи медицински произведения. „ Преди нашата майка има умряли две пациентки. Нашата майка е третата пациентка”, уточни Теохарова.

„ Ние сме почнали към този момент война по тази причина, тъй като тук се касае, ние няма да върнем нашата майка, само че нейният дух и нашите духове няма да останат спокойни до края на живота ни”, сподели прочувствено дъщерята на умрялата.

Напрежението по тематиката е съществено, откакто се оказа, че от 1-ви април Касата ще заплаща по- малко пари за разнообразни медицински произведения и консумативи. Става дума за безкръвна интервенция, медицинските произведения за която не се покриват напълно от Здравната каса. Става дума за 10 хиляди лв.. Починалата жена е Мария Теохарова, на 87 години. В студиото е нейната щерка Радост Теохарова. Близките към този момент споделиха, че ще съдят Касата поради загубата си.

Радост Теохарова описа, че майка й получила инфаркт и била призната в Окръжната болница „ Света Анна”, където схващат, че се нуждае от аортна клапа.

„ От „ Света Анна” ни обясниха, че само в „ Света Екатерина” може да бъде сложена тази клапа и само там се правят тези безкръвни интервенции. От болница „ Света Екатерина” реагираха стремително на нашето питане дали нашата майка може да бъде преместена. Тя незабавно след празниците, тъй като това се случи след Коледа, на 28-ми сутринта към този момент беше призната в болница „ Света Екатерина”. На първия ден от новата година й беше направена коронарография, следващи изследвания”, описа дъщерята на починалата.

Болница " Св. Екатерина " отхвърли изказванията за нарушавания поради умряла жена. Тя цитира документ от болничното заведение, съгласно който пациентката се нуждаела от аортна клапа. Близката на умрялата акцентира, че аортната клапа е била включена в чакащата листа.

„ После документите се придвижват в НЗОК. Оттам най-късно до два месеца ние би трябвало да получим, документите се изпращат т.е. в „ Света Екатерина” и тази интервенция би трябвало да бъде осъществена. Изминаха тези два месеца и отговор няма от никъде”, сподели Теохарова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР