Няма основания за моята оставка“. С тези думи министърът на

...
Няма основания за моята оставка“. С тези думи министърът на
Коментари Харесай

Ангелкова категорична, няма основание да подава оставка

„ Няма учредения за моята оставка “. С тези думи министърът на туризма Николина Ангелкова разяснява в ефира на bTV настояването на 537 туроператора и 32 неправителствени организации за отстраняването й от поста. 

„ Оставка се желае, когато си отговорен за нещо съответно или не си направил нещо. В момента секторът не действа и напрежението е голямо. Секторът е блокиран от болестта, само че не съм я провокирала аз “, споделя Ангелкова, която означи, че освен туристическият отрасъл в България е в сходна обстановка.

Ангелкова спря вниманието си и на ограниченията и рекомендациите за местата за хранене и настаняване. „ Изработили сме рекомендации за местата за настаняване, местата за хранене, които сме изпратили за координиране в Министерството на здравеопазването, със наложителни санитарно-хигиенни условия, които да се съблюдават “, заяви министърът на туризма. Според нея е доста значимо по какъв начин ще се направи организацията за достъп до заведенията за хранене и местата за хранене.

Тя означи, че правителствените ограничения в помощ на бизнеса обгръщат и туроператорите, а с изключение на тях са били разисквани и ограничения на равнище Европейски Съюз като основаването на Европейски компенсационен фонд. „ Има подхванати съответни финансови ограничения, в това число с благоприятни условия за безлихвено кредитиране, въпреки че не се споделя кредитиране за туроператор. Те обгръщат предприятия, работещи на територията на страната и отговарящи на изискванията “, съобщи Ангелкова. 

Министърът на туризма е оптимист за летния сезон и стартирането му на 1 юли. В момента се разискват ограничения с браншовите организации като НХРА и Националният ръб по туризъм какви ограничения да бъдат подхванати, с цел да се отговори на условията за обществена отдалеченост по време на сезона.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР