Няма опасност армията да остане без боеприпаси. Освобождаването на боеприпаси

...
Няма опасност армията да остане без боеприпаси. Освобождаването на боеприпаси
Коментари Харесай

След доклада на ДАНС, че войната ще излезе извън Украйна, МО успокояват: Визират инциденти

Няма заплаха армията да остане без муниции. Освобождаването на муниции и тяхното ободряване посредством потребление на контракта сред Министерство на защитата и ВМЗ „ Сопот “ е една мярка, която разрешава да се освободим от муниции, действен ресурс, които се съхраняват дълго време в нашите въоръжени сили и са най-после на своя експлоатационен запас. Това разгласи заместник-министърът на защитата Атанас Запрянов на брифинг пред публицисти.
Ако не ги деблокираме и не се освободим от тях в този момент, след няколко години ще се наложи да ги унищожаваме, да харчим средства за това и в допълнение да разходваме средства за закупуване на нови такива.
„ Ние ще деблокираме ресурси, откакто получим запасите, обещани от ВМЗ-Сопот да ги произведат. За мен не е точна декларацията на някои политици и медии, че ние ще деблокираме всичко от складовете и ще чакаме по-късно да бъдат попълнени – няма нищо такова “, разгласи зам.-министър Атанас Запрянов.
„ Оперативните ресурси за ресурси отвън формированията – ние ще деблокираме военновременните ресурси и то единствено за военновременните формирования. Ние не деблокираме ресурси на сегашните полкове и бригади “, посочи още Запрянов.
„ Списъкът на Украйна с желаната за военна помощ е одобрен. Това, което даваме на Украйна с втория транш, е по същностен темперамент като първия – непотребни муниции и механически средства, които са най-после на своя експлоатационен период “, уточни зам.-министърът.
„ Смятам, че интернационалната общественост и военното наличие на НАТО и на Европейски Съюз в Косово и Босна и Херцеговина ще се оправят с мирните политически средства, които разполагат “, съобщи той.
По отношение на отчета на ДАНС, който установи, че спорът може да излезе и отвън рамките на Украйна, Запрянов уточни, че по-скоро се визират произшествия, които засягат районната сигурност. И даде за образец гърмежът на Каховската Водноелектрическа централа и евентуална повреда на Запорожката АЕЦ.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР