Няма нов случай на заразаен с коронавирус в Бургас. Добрата

...
Няма нов случай на заразаен с коронавирус в Бургас. Добрата
Коментари Харесай

Няма регистриран нов болен от коронавирус в Бургас

Няма нов случай на заразаен с ковид в Бургас. Добрата вест беше обявена на постоянния брифинг на Общинския спешен щаб от доктор Георги Паздеров, шеф на РЗИ Бургас.
Кметът на Бургас Димитър Николов добави още по тематиката: " Бургас се включи в Националната стратегия за закупуване на обдишващи апарати. Поръчката от Бургас е за 15 нови апарата. Те ще се употребяват за лежащо заболели пациенти, инфектирани от коронавирусна зараза ".

Директорът на УМБАЛ Д-р Бойко Миразчийски обясни: " Този уред ще ни помогне в случаите, когато се правят интервенции и кръвта, която се губи по време на интервенциите, да може да я съберем, до момента тя се губеше напълно, да я съберем. Самият уред я обработва, стерилизира напълно, отделя еритроцитния концентрат, който по-късно може да бъде прелят на същия пациент ".
Другите вести от съвещанието на Общинския спешен щаб са, че тримата пациенти, които са настанени в Инфекциозното поделение на УМБАЛ - Бургас, към този момент са без признаци и нямат недоволства. При един от тях към момента има лека девиация на кръвната картина, само че и това ще бъде овладяно от лечението, която е почнала и му се ползва.
Относно кацащият довечера на Летище Бургас аероплан от Англия, от Кризисния щаб споделиха:
" Не единствено за днешния, а и всички полети, пасажерите ще бъдат термометрирани поотделно. Ще бъдат ангажирани в допълнение чиновници към граничен и здравен надзор, санитарни инспектори от РЗИ, които ще връчат наставление, поставящо пасажерите под наложителна 14-дневна карантина. Ще бъде обезпечен, несъмнено, и медицински превоз - автомобил на спешна помощ за тези с висока температура или други признаци, те ще бъдат извозвани до болница.
Това ще отнеме повече време от рутинната инспекция, само че допускам, че тези, които идват, ще проявят нужното схващане. Недоумение в мен будят тези 200 наши сънародници, които желаят да излетят за Англия ", добави доктор Паздеров.
От на следващия ден на уеб страницата на Община Бургас и на приложението Smart Burgas ще бъде качен математическият модел за заболяваемостта в Бургас и броят на лицата под карантина.
Обявен е Горещ телефон за Бургаската стоматология и той е 0886 40 7014 .
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 23 март
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР