Няма нищо странно, ако в главата ви започне да се

...
Няма нищо странно, ако в главата ви започне да се
Коментари Харесай

Какво трябва да знаем за отглеждането на змия

Няма нищо необичайно, в случай че в главата ви стартира да се върти мисълта да се сдобиете със змия - едни от най-атрактивните и екзотични домашни любимци. За чието развъждане обаче е добре да сте малко по-добре осведомени.

Змиите са студенокръвни домашни любимци, които нямат нищо общо с развъждането на котка, кучета или пък зайци. Те се отглеждат в терариум, който изисква спазването на избрани температурни условия (както температура на въздуха, по този начин и следене на влагата в него), особено осветяване и така нататък

Екзотичните животинки си имат собствен празник - на 16 юли се отбелязва международния ден на змията. На този ден всички притежатели на тези влечуги си напомнят положителни качествата и преимуществата от развъждането на змия вкъщи. Съществуват повече от 3000 типа змии, които се срещат съвсем по целия свят. В България броят им е стеснен до 18, от които 6 са отровни, тъй че ще би трябвало да се запознаете с много информация преди да решите коя ще бъде вашия нов домакински любим.

Почти всички типове змии се хранят с мишки или плъхове и поднасянето на храната им може да ви затрудни (ако да вземем за пример изпитвате гадност от мишки или пък противоположното - ще ви е мъчително да ги оферирате за храна на новия си домакински любимец).

Но това общо взето е единствената компликация по развъждането на змии - те са животинки, които няма потребност да разхождате, няма да драскат по мебелите ви и могат умерено да устоят в продължение на дни, без да се постанова да полагате каквито и да е грижи за тях. Т.е. няма да ви безпокоят по никакъв метод.

Какво обаче би трябвало да знаете за развъждането на змия вкъщи? Запознайте се добре с типовете домашни змии, които се оферират в профилираните магазини за влечуги.

 Какво би трябвало да знаем за развъждането на змия Снимка: BoredPanda

Препоръчително е да се насочите към царевичен смок или кралска змия и да избягвате рискови типове като мрежест питон или анаконда. Повечето експерти ще ви предлагат понякога да изваждате змията за тя да опознае притежателя си и да резервира своите миролюбиви планове.

Храната, която оферирате на новия си домакински любим, ще е замразена, което ненапълно би трябвало да притъпи чувството ви за гадност, в случай че имате такова. И не си мислете, че змиите ядат растения - те не са гущери! Така че би трябвало да съобразите тази специфичност при грижите за змия.

Терариумът, с който е належащо да се снабдите, както и оборудването му, би трябвало да е съобразено по отношение на съответният тип змия, която желаете да отглеждате. Нашия съвет е да не го претрупвате с украса, тъй като това би затруднило почистването му.

Не на последно място би трябвало да вземете поради и продължителността на живота на змиите, която за някои типове е напряко забележителна. Има змии, които живеят по над 40 години, заради което е добре да проучите каква е продължителността на живот на съответния тип змия, която желаете да отглеждате като домакински любим.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР