Няма нищо по-хубаво от вкусни палачинки през уикенда. Ключът към

...
Няма нищо по-хубаво от вкусни палачинки през уикенда. Ключът към
Коментари Харесай

5 безценни съвета при приготвяне на палачинки

Няма нищо по-хубаво от вкусни палачинки през уикенда. Ключът към страхотните палачинки обаче е техниката. Ето някои препоръки за това по какъв начин да ги извършите вярно и да избегнете някои постоянно срещани неточности.

1. Приготвяне на сместа

Сместа би трябвало да е гладка и да няма бучки в нея. В противоположен случай глутенът продължава да се развива и се получават жилави палачинки. За това смесете сухите и течните съставки, до момента в който се получи гладка примес и няма забележими бучки.

2. Почивка

За да не ви изиграе неприятна смешка, не пропускайте тази стъпка. Необходимо е сместа да почине (мах 30 мин). На глутена, който е задействан по време на смесването, му е належащо време да се отпусне. Молекулите на нишестето в брашното всмукват течността в тестото, като в последна сметка му придават по-плътна консистенция.

3. Начало на печенето

Не би трябвало да е доста парещ тиганът, в който се подготвят палачинките. Важно е да е затоплен на всички места и маслото в него да е загрято до нужната температура (без да пуши). Ако не сте напълно сигурни, че тиганът е задоволително парещ, не се опасявайте първо да извършите дребна тестова палачинка.

4. Температура

Високата топлота не готви палачинките по-бързо, а ги готви неравномерно с изгорели външни краища. Ако е оптимално висока температурата, вътрешността остава сурова и лепкава. Настройването на подобаващата температура на печене е един от основните моменти за страхотни палачинки. За добре приготвената палачинка със златисто-кафява осанка и мека и задушена сърцевина поддържайте топлината междинна.

5. Обръщайте палачинките единствено 1 път

Моментът, в който би трябвало да обърнете палачинките, е не когато се появят мехурчетата, а когато те се спукат. Обръщането на палачинките прекомерно доста пъти може да си накара да се разпаднат или да спаднат, като губят от хубавата си текстура.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР