Няма нищо по-хубаво от първото място. След почти две години

...
Няма нищо по-хубаво от първото място. След почти две години
Коментари Харесай

Първо място - това е положението!

Няма нищо по-хубаво от първото място. След съвсем две години на всевъзможни страсти, Левски се завърна там, където мечтаят да го виждат всички негови последователи.

Дори и в прекомерно ранен стадий от шампионата, лидерската позиция е явен знак, че най-малко този път очакванията за по-добро показване не са подплатени само с безграничен оптимизъм.

 В Словения за Славиша Стоянович: Левски не е имал подобен треньор от Петрович насам
В Словения за Стоянович: Левски не е имал подобен треньор от Петрович насам

" Левски се трансформира в недостижим тим "

Този път има и нещо друго...

Нека го назовем футболна пристрастеност!

 Снимка 369598
Източник:

Онзи Левски, цялостният с мъртви души тим, към този момент го няма . Тактическия Франкенщайн на Делио Роси най-накрая е някъде из тесните улички на Римини, като тежко и горко на идващия отбор, който ще гребе с цялостни шепи от треньорския " потенциал " на Пророка.

Важното е, че Левски надигна глава.

Самочувствието в тима се завърна, а с това и позитивните резултати . Някои биха омаловажили поредицата от победи над Ботев (Враца), Дунав, Септември и Етър. Замислете се обаче, точно борби с сходен вид противници постоянно изяждаха главата на вековниците през последните години.

A трофеи не се печелят единствено с триумфи над ЦСКА и Лудогорец...

 Давид Яблонски на линия за Левски против Берое
Яблонски на линия за Левски против Берое

Централният бранител е изиграл единствено един дуел под управлението на новия треньор

" Виновникът " за тази по този начин мечтана смяна е Славиша Стоянович . Дали е кратковременен ентусиазъм или почерк на сериозна треньорска класа, ще разберем занапред , само че главното е, че този човек бързо се настрои на честотите на левскарската общественост. Опозна и самия темперамент на футболистите, като вярно прозря, че е същинско закононарушение да градиш отбранителен Левски, когато разполагаш с редица играчи обожаващи да разпростират своя капацитет в офанзива.

 Снимка 372920
Източник:

Доказателство за казаното до този миг е протичащото се с Жерсон Кабрал. Крилото несъмнено страдаше при предходния треньор, като всички сметнахме, че въпросният футболист е следващото неразбирателство на " Герена ".

Грешка.

Кабрал показва на всички нас, че получи ли нужната независимост на деяние, може да бъде извънредно рисков . Юношата на Фейенорд се оправи толкоз добре със задачата да размени контузения Паулиньо, че бразилецът към този момент не може да се счита за недостижим титуляр. Жерсон бележи и асистира, като за няколко мача усъвършенства, а даже и удвои постигнатото от себе си през миналата акция.

Заедно с него голям напредък бележат и играчи като Хали Тиам и Милош Цветкович . Та даже и един Габриел Обертан. Футболист забъркан от друго тесто, който за жал също бе станал част от " сивия " пейзаж на " Герена " . Бившият състезател на Манчестър Юнайтед като че ли най-накрая разбра, че той е действителният водач на Левски.

 Снимка 372027
Източник:

Фигурата, която с изключение на да стимулира отбора, може и да бъде негов избавител в редица напрегнати обстановки. Този " лъв в клетка " бе пуснат на независимост от Стоянович, като това подвигна КПД-то на французина, а и върна артистизма в неговите отигравания . Само си спомнете за точното центриране с " рабона " против Етър. Нещо, което 85% от подвизаващите се в Първа лига надали умеят.

 Михаил Вълчев: Габриел Обертан е безспорният водач в Левски
Вълчев: Обертан е безспорният водач в Левски

" Все още обаче има клатушкане при пресирането "

Отново се връщаме на пристрастеността. Мотивираният за триумфи Левски към този момент може да се похвали и с нужния колектив. Макар и много интернационална, левскарската група наподобява сплотена. Усмивките се завърнаха на до неотдавна обезверените " сини " лица, като тези привидно простички, само че доста значими за възхода на един тим белези, могат да се видят и от метода, по който левскарите честват всяко едно свое попадение.

Окей, Левски към този момент е единен и очевидно по-офанзивен. А в този момент накъде?

Оптимизмът в този разбор, би трябвало да бъде смесен и с малко действителни обстоятелства. Без значение за виновника, " сините " са трагични във физически аспект , като имат сили да изиграят най-много 55-60 минути на високо равнище. Това е съществено тестване за сегашния треньорски щаб, който занапред има да катери доста високи върхове из планинската верига наречена Първа лига.

 Снимка 374035
Източник:

Лесното беше до момента. Задават се мачове с Берое, Локо (Пд), ЦСКА, Славия и Лудогорец, където опасността от загуба на точки е голяма . Освен със сърце, вековниците би трябвало да играят и с разсъдък.

И на Стоянович е ясно, че не може всякога аудитория и футболисти да треперят от равнене до последния съдийски сигнал. Левски би трябвало да взема решение мачовете си надалеч по-рано, като в композиция с това да показва и нужната централизация в защита . А досадните неточности в тази зона са безчет. Такива пък биват с лекост наказвани от Камбуров, Мауридеш или Кешеру.

 Снимка 371064
Източник:

Проблемен си остава и постът на централния нападател . Слави Костов е с лека преднина пред конкуренцията , само че по този начин и не убеждава, че той е точният човек за позицията. Наистина, бележи попадения, само че самият факт, че постоянно бива заменян със Серджиу Буш подсказва, че и самият Стоянович не знае по какъв начин да действа с позицията на №9. Гореспоменатият румънец Буш пък като че ли още веднъж заспа " зимен сън ", откакто подвигна равнището в края на миналия шампионат.

 Етър загуби от Левски с 1:2
Левски реализира своето във Велико Търново, " сините " почитатели прекъснаха мача за 10 минути

Силно първо полувреме за " сините ", слаба втора част

Таранът е натрупал много ненужно количество мускулна маса, което го прави муден и неосъществим за някаква скоростна композиция . Това се видя кристално и сега от неделния мач против Етър, когато свежият Буш потегли да гони една топка с задатък пред ветерана Иван Стоянов, а в последна сметка бе задминат и надвит от 35-годишния сливналия.

За Ривалдиньо няма какво да кажем предвид на обстоятелството, че оставането му в клуба е сложено под голяма въпросителна.

 Снимка 369289
Източник:

Има съществено какво да се изисква и от Стаси Иванов. Един от юношите, който регулярно получава късмет за изява, а освен това не и от през вчерашния ден. Бързакът обаче има сериозен проблем с реализирането на попадения, като на няколко пъти не съумя да вкара от отлични обстановки против Септември. А не поработи ли върху този съставен елемент, не може да се надява на сериозна кариера в Левски.

Поредицата от победи на " сините " пък си е цяло достижение, когато знаем, че в титулярния състав са Аймен Белаид и Антони Белмонт . С други думи, от началото на сезона Левски играе с 9 индивида, защото този популярен тандем по-скоро пречи, в сравнение с да оказва помощ на тима. И тук идва последната към този момент значима задача пред Стоянович, който т рябва да държи оптимално надалеч тези двамата от стартовите 11. Точно поради такива като Белаид и Белмонт, налагането на " сини " фрагменти в лицето на Деян Иванов, Томислав Папазов, Иво Найденов и Илия Юруков остава на назад във времето.

 Васко Панайотов: Съжалявам, че изгубих толкоз време, до момента в който очаквам предложение от Левски
Васко Панайотов: Съжалявам, че изгубих толкоз време, до момента в който очаквам предложение от Левски

" Моето предпочитание бе да продължа кариерата с зад граница "

Левски и Славиша Стоянович си построиха собствен личен остров на спокойствието . Предстои и пауза за националните тимове, която също ще помогне за по-детайлната работа. Очакват се и най-малко още един нов състезател, който да хармонизира състава и укрепи конкуренцията. С две думи, всички нужни предпоставки за надграждане са налице .

 Снимка 371171
Източник:

Време е да забележим дали Стоянович може да се оправи с действителното водачество на " Герена ", тъй като сложното занапред следва. А както всички знаем: " Всеки може да държи руля, когато морето е умерено ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР