Няма нищо по-глупаво от фукането в социалните мрежи и това

...
Няма нищо по-глупаво от фукането в социалните мрежи и това
Коментари Харесай

Никога не пращайте документи и какво още да не правите в мрежите? - slava.bg

Няма нищо по-глупаво от фукането в обществените мрежи и това не е досадна забележка, а значима практична информация за сигурността на обичаните ви хора и движимости - прочетете
Много обичаме да пускаме фотосите си от пътешествия в чужбина, само че с изключение на тези, които разчитаме да ни завиждат, ги гледат и евентуални крадци. Още нещо, което дава нежелана от нас информация са снимки на дома ни - всички виждат освен акцентите, само че и полезностите, с които толкоз се гордеем, както и пролуки за влизане. Има зложелатели, които могат да оберат къщата поради това, да наложат запори и какво ли не. Някои умират да поставят снимки на децата си и инфо за тях, което също е неприятна концепция.
Не е мъдро също да пускаме, когато отново тръгнем да пътуваме, а това ще стане най-късно от юли - фотоси на самолетни билети. Влезли в кадър, зад нищо незначещите за нас цифри и знаци някой може да разчете значими детайлности, а датите да дадат инфо на различен, който да ни нападна неприятно.
Личните ни фотоси също могат да се окажат скъпи освен за крадци на самоличности - цялостно е с такива в нета, фейса, инстаграм, само че и за вкарването ни в разнообразни картотеки, откъдето няма излизане.
Това важи и за нашите персонални данни. ВСИЧКИ АПП-ОВЕ ГИ СЪБИРАТ. Безжалостно и ненаситно. И бъдещето ще бъде на все по-голямо усвояване на информация, всякаква информация, дори на пръв взор да ни наподобява ненужна. С това точно се храни изкуственият разсъдък.
Как да се оправим с това?
Не бързайте да се съгласявате, колкото и да упорства за експедитивност компът, телефонът или апп-ът, изискванията на приложенията, а си дайте време да ги прочете от начало до край. Не позволявайте да ви притискат със неотложност!
Цялата информация, която се събира, в случай че не е потребна на съответната корпорация, създала приложение, се продават на трети лица. Няма по какъв начин да знаем кои са те.
Според проучванията на експертите в действителност не тайните служби, а точно компании използват голямата част от въпросните данни.
НЕ НИ СПАСЯВА ОТ ТОВА ДА СИ КАЗВАМЕ - НЯМА МЕ ВЪВ ФЕЙСА, ЗНАЧИ НЯМАМ ПРОБЛЕМ - ИМАТЕ, ЗАЩОТО ВСИЧКИТЕ Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС) БЛИЗКИ И ПОЗНАТИ СА ТАМ, А ТОВА ЗНАЧИ, ЧЕ ТЕЛЕФОНЪТ Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС) ПРЕДАВА ВСИЧКО ЗА Върховен административен съд НА ЗАИНТЕРЕСОВАНИТЕ - ДАЖЕ НАЙ-СКРИТИТЕ Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС) СПОРЕД Върховен административен съд ТАЙНИ Пожарна охрана ХАРД ДИСКОВЕ И ОБЛАЦИ.
Още един скъп лайфхак:
Дори на пръв взор най-безобидните игрички като примерно Как ще изглеждате на 80 или кой крал/кралица е прероден във вас, са въдици, само че които да се хванете и да се разкриете, даже без да го съзнавате на някого. Този някой заплаща въпросното...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР